Event Support Holland: “Medewerkers met een beperking verrijken ons bedrijf”


Event-Support-Holland-Spieren-voor-Spieren

Buitenreclame, dat is het domein van Event Support Holland. In 25 Nederlandse gemeenten verzorgt het bedrijf uit Woerden de reclame langs hoofdwegen. Dat doet Event Support Holland met 25 medewerkers, waarvan er 3 een beperking hebben. P&O-adviseur Monique Balte: “Deze medewerkers verrijken de cultuur van ons bedrijf.”

In de circa 20 jaar van zijn bestaan ontwikkelde Event Support Holland zich tot een toonaangevende speler op het gebied van buitenreclame. Het is gespecialiseerd in dubbelzijdige A0-displays, flexibel inzetbare driehoeksborden en beweegbare billboards. “Wij werken door heel Nederland en begeleiden de klant bij het hele proces, van communicatieadvies tot de uiteindelijke plaatsing en het onderhoud van de borden.”

DNA van het bedrijf
Dat Event Support Holland daarbij ook medewerkers met een beperking inzet, is volgens Balte vanzelfsprekend. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit diep in het DNA van ons bedrijf en is ook altijd een belangrijke drijfveer geweest van onze directeur, Bas van der Putten. Ik geloof ook echt dat deze medewerkers een verrijking zijn voor de cultuur van ons bedrijf. Daarom werken we intensief samen met SW-bedrijf Biga Groep Zeist en re-integratiebureau Ferm Werk Woerden.”

De drie medewerkers met een beperking vervullen bij Event Support Holland vooral functies in de voorbereiding en de afwerking. “Het daadwerkelijke plaatsen en onderhouden van de buitenreclame zou te veel stress veroorzaken, maar bij ons binnen doen ze volwaardig voorbereidend werk, bijvoorbeeld in de logistiek en in de afhandeling als teruggehaalde posters verwerkt moeten worden. Ik zorg er wel voor dat ze af en toe mee naar buiten gaan om te kijken hoe het er daar aan toe gaat.”

Sociale omgang
Balte heeft niet het gevoel dat de medewerkers met een beperking echt veel bijzondere begeleiding nodig hebben, althans niet op werkinhoudelijk vlak. “Het gaat veel meer om wat extra hulp in de sociale omgangsvormen, een beetje meer aandacht is vaak al genoeg als je de mensen goed kent. Een van deze medewerkers heeft af en toe wat rust nodig, dus hebben we een extra bureautje in de lunchruimte gezet waar hij zich af en toe even terug kan trekken. Dat werkt prima!”

Wat Monique Balte betreft, blijft het niet bij deze drie medewerkers. Los van een proefplaatsing via het UWV, is het hoofd P&O ook nieuwsgierig of er voor kantoorwerkzaamheden geen medewerker met een beperking te vinden is. “Dat staat voor volgend jaar op de planning. Ik denk dat er op het administratieve vlak zeker een geschikte functie te vinden is.”