Geslaagd vacaturecafé Nunspeet


Het vacaturecafé dat De Normaalste Zaak samen met Zorgbelang Gelderland op 4 juni heeft georganiseerd, was een succes. Tijdens dit evenement zijn 10 werkzoekenden die in een psychisch kwetsbare situatie hebben gezeten in gesprek gegaan met 16 werkgevers uit Nunspeet en omgeving. De gesprekken vonden plaats door middel van verschillende speeddaterondes.

Tijdens de speeddaterondes konden werkgevers en werkzoekenden kennis met elkaar maken en kijken of de werkzoekenden matchten bij de vacatures die de werkgevers op dat moment open hadden staan.

Het resultaat hiervan is dat aan het eind van de middag een aantal werkgevers een vervolgafspraak met één van de kandidaten heeft gemaakt om verder te praten. Ook liet een aantal kandidaten hun cv bij de werkgevers achter, zodat deze contact met hen op kunnen nemen als er een passende functie bij hen vrijkomt.

Voordat de speeddaterondes begonnen heeft Jorina Weenink van Biohorma verteld over hun ervaringen als werkgever met het werken met mensen die in een psychisch kwetsbare situatie zitten. Vervolgens heeft Peter Oostelbos, Coachpraktijk De Hartenboom verteld over de periode dat hij zelf met psychische problemen kampte, en hoe hij daar uit is gekomen. Twee verschillende verhalen die elk op hun eigen manier stof tot nadenken gaven.

De bijeenkomst is afgesloten door wethouder Van der Geest die deze middag als een succes beschouwde en mogelijkheden zag voor een vervolg van dit evenement.

Ook de werkgevers hebben ons laten weten dat zij het een geslaagde middag vonden en graag voor een volgend keer uitgenodigd worden.

De Normaalste Zaak kan terugkijken op een succesvolle bijeenkomst in de regio Veluwe waarbij we 3 nieuwe partners hebben gekregen en we met een aantal andere potentiële partners nog in gesprek zijn.