Geslaagde match tijdens Meet & Greet


Hét praktijkvoorbeeld van een geslaagde match die gemaakt is tijdens een Meet & Greet tussen werkgevers en werkzoekenden, is Bureau Veritas met haar medewerkster Heidi Koelewijn. Bureau Veritas creëerde een functie voor Heidi op basis van haar kennis en talent. Bureau Veritas is een internationaal georiënteerde dienstverlener op het gebied van onder meer: testen, metingen, inspecties, validaties, technisch advies en certificering.

HR-adviseur Gabriëlle van den Hoorn vertelt: “De functie van Heidi is ontstaan vanuit het inclusiebeleid van Bureau Veritas. We willen meer vrouwen aan de top, meer culturele achtergronden binnen het bedrijf en meer kandidaten uit het doelgroepregister. Ik heb contact opgenomen met het WSP en zij kwamen langs om het plan van aanpak door te spreken. Ze stuurden een aantal cv’s door, maar deze sloten niet aan bij de vacatures die we op dat moment hadden. Toen kwam de Meet & Greet in beeld en dachten we: waarom doen we het niet gewoon andersom? We gaan daar naar toe om in contact te komen met kandidaten, zodat we kunnen kijken wat we elkaar te bieden hebben.”

Ook Heidi werd door het WSP uitgenodigd voor de Meet & Greet. Daar raakte ze in gesprek met Gabriëlle van Bureau Veritas. Heidi: “Ik kende het bedrijf helemaal niet, ik had geen idee wie het zijn of wat ze doen. Het was een complete verrassing. Maar ik wist wel heel goed wat voor werk ik wilde doen. Ik heb een administratieve opleiding gevolgd, dus ik wilde echt een administratieve functie.”

Samen functie creëren

Na een uitgebreider kennismakingsgesprek, plande Gabriëlle een tweede gesprek met Heidi en de teamleider. “Toen zijn we echt gaan kijken naar: wat kunnen we jou bieden aan werkzaamheden en wat heb jij ons te bieden? Wat vind je zelf heel erg leuk om te doen, wat past bij jou? Toen kwamen we vanzelf op dit takenpakket en hebben we deze functie gecreëerd.” Heidi verzorgt administratieve werkzaamheden op verschillende afdelingen, zoals rapporten van inspecties controleren en versturen. “Ik heb de leukste baan van allemaal, want ik mag al mijn collega’s blij maken”, vertelt ze enthousiast.

Tijdens het maken van de functiebeschrijving is meteen duidelijk besproken wat Heidi wel en niet kan. Zo heeft ze afgesproken dat ze, mede door haar spraakgebrek, geen telefoon aanneemt. In haar inwerkperiode is ze begonnen op één afdeling en heeft dat steeds verder uitgebreid. “Het ging eigenlijk gelijk goed. Tuurlijk moesten collega’s even wennen aan mijn spraak, ik praat nou eenmaal anders. Maar als je daar eenmaal aan gewend bent, gaat het goed.” Heidi werkt 36 uur per week. Bureau Veritas maakt gebruik van de loonkostensubsidie en no riskpolis. Haar teamleider voert wekelijks coachingsgesprekken. Heidi: “Hij heeft mij echt geleerd: ga vragen, ga op onderzoek uit.”

Volwaardige collega

Toen ze kwam werken, heeft Heidi zichzelf in een mail voorgesteld aan al haar collega’s. “Ik ben altijd heel open. En heb vanaf het begin gezegd: als ik hier kom werken, ben ik gewoon een werknemer en niet één of ander liefdadigheidsproject.” Gabriëlle vult haar aan: “Dat heb je aangegeven en ik denk dat het ook heel belangrijk is dat dat gebeurt. Heidi is echt opgenomen in het team.”

Heidi is en voelt zich ook een volwaardige collega: “Collega’s durven ook echt eerlijk te zijn als het niet goed gaat, ze proberen me niet te beschermen. Dat vind ik ook heel fijn. Ik vind het vervelend als ik het stempel handicap krijg.”

De HR-afdeling had zichzelf in 2017 als doel gegeven om tenminste één medewerker aan te nemen. “Nu bevalt het zo goed, dat we nog een nieuwe collega aan willen nemen. Als je kijkt naar ons personeelsbestand, is het heel logisch dat we hier een vervolg aan gaan geven.” Gabriëlle is daarom in november weer naar de Meet & Greet van de 33vanLeusden en het WSP geweest en is in gesprek met een nieuwe toekomstige medewerker.

Stap er open in

Gabriëlle: “Ik merk wel dat Heidi’s enthousiasme aanstekelijk werkt. Ze is echt gemotiveerd, dat komt ten goede aan de sfeer in het team.” Heidi denkt dat andere werkzoekenden zich juist moeten richten op wat ze wel kunnen: “Blijf jezelf en ga je niet mooier voordoen dan je bent, je valt dan toch door de mand. Er is echt wel een plekje. Ik heb ook moeten wachten, maar het is wel goed gekomen. Tegen werkgevers zou ik willen zeggen: iemand met een handicap is niet per se eng of anders, je moet het gewoon doen. Zie het als een uitdaging.”

Gabriëlle vond het lastig om de doelgroep te bereiken. “Ik zou in ieder geval de Meet & Greet voor alle werkgevers aanraden. Je kunt je niet altijd goed voorstellen hoe het gaat. Als je in contact komt met mensen, dan denk ik dat je vanzelf op ideeën komt. Pas het ook echt op de persoon aan. Stap er open in, ga je niet vastpinnen op een bepaalde omschrijving. Kijk er samen naar.” Hierdoor heeft Heidi haar droombaan. “Ze krijgen me hier niet meer weg of ze moeten me echt de deur uitzetten.”