GreenFox: “Die jongens dragen hun GreenFox-kleding op hun facebookprofiel”


Deze week in de spotlight:
Wie: Renzo Deurloo van GreenFox
Wat: GreenFox werkt volop samen met sociale werkplaatsen
Waarom: “We willen ook aan de people-kant duurzaam ondernemen”
Hoe: Kleine teams en repeterende werkzaamheden


Het innovatieve bedrijf GreenFox heeft zich gespecialiseerd in het duurzaam maken van bestaande tl-verlichting. Het bedrijf is door het hele land actief en werkt actief samen met twintig sociale werkplaatsen. Mede-eigenaar Renzo Deurloo: “Motivatie is de kern, voor de rest hoef ik helemaal niet te weten wat iemand officieel mankeert.

GreenFox helpt op een doorsnee dag 100 mensen van sociale werkplaatsen aan waardevolle, praktische werkervaring. “Wij zien die sociale werkplaatsen niet als uitzendbureaus,” zegt Deurloo. “We doen het vooral omdat we geloven in duurzaamheid in al zijn aspecten, ook aan de people-kant.”

Deurloo is er namelijk van overtuigd dat mensen met een arbeidsbeperking chronisch onderschat worden. “Wie bij een sociale werkplaats gaat kijken, raakt meteen onder de indruk. Daar kleeft nog het beeld aan van mensen die wasknijpers zitten te maken, maar dat is onzin. Die mensen kunnen zo ontzettend veel! Eigenlijk hebben ze alleen een kans nodig om werkervaring op te doen en hun specialiteit te ontdekken. En die kunnen wij bieden. Motivatie is het sleutelwoord, voor de rest hoef ik helemaal niet te weten wat iemand officieel mankeert.”

Foto: Raymond Rutting/De Volkskrant

Passend werk
De ingezette medewerkers van de sociale werkplaats werken in teams van drie, met een installateur van GreenFox als begeleider. “Het werk dat je te bieden hebt moet natuurlijk passen bij mensen met een arbeidsbeperking. Bij ons gaat het om repeterend werk en bij sommige medewerkers past dat perfect. Omdat een van onze installateurs alle werkzaamheden controleert, kunnen we ook een volledige garantie en certificering afgeven. Zo halen we het beste in elkaar naar boven.”

De installateurs van GreenFox hebben dus ook duidelijk een begeleidende rol. Volgens Deurloo gaat dat allemaal vrij soepel. “Ons hele bedrijf is vanaf het begin ingericht op duurzaamheid en dat geldt dus ook voor al onze medewerkers. Wij gaan uit van het adagium dat we er samen, met z’n allen, een succes van willen maken en dat loopt eigenlijk prima.”

Trots en enthousiasme
Een van de redenen achter het succes van GreenFox zijn de enthousiaste en trotse medewerkers, zeker ook de mensen, het merendeel, die van de sociale werkplaats komen. “Het is geweldig om te zien hoe trots onze jongens zijn. Ze staan met hun GreenFox-kleding aan op hun Facebook-profiel. Dan weet je toch genoeg? Hun enthousiasme heeft een aanstekelijk effect op onze andere werknemers, dus hun aanwezigheid werkt zonder meer positief op de sfeer op de werkvloer.”


Gouden tip
Van Renzo Deurloo – GreenFox
Spreek individuele talenten aan
“Ik kan niet voetballen en ik zou een dramatische accountant zijn. Op die gebieden heb ik een onoverkomelijke arbeidsbeperking. Maar andere dingen kan ik wel en op die gebieden moet ik actief zijn. Nou, dat geldt net zo voor iemand met een gediagnosticeerde arbeidsbeperking. Die heeft ook talenten en het is de kunst die aan te spreken.”

Bekijk de partnerpagina van GreenFox

Deel dit bericht