Nu online: handreiking Blikverruimers


De kranten staan vol met berichten over personeelstekorten. Maar… volgens het CBS zijn er nog altijd 1 tot 1,5 miljoen mensen die aan het werk zouden kunnen. Het gaat om mensen die al een baan hebben en meer willen werken, maar ook om mensen die nog niet werken en moeite hebben met het vinden van een passende baan. De Normaalste Zaak werkt momenteel samen met AWVN aan een webpagina die laat zien welke stappen werkgevers kunnen zetten om deze ‘mismatch’ aan te pakken.

De acties die werkgevers kunnen ondernemen om de ‘mismatch’ tegen te gaan zijn onderverdeeld in de categorieën ‘anders werven’, ‘andere doelgroepen’ en ‘kansen in de eigen organisatie’ en de insteek is super praktisch: dit kun je doen, zo kun je het regelen en dit is een werkgever die hier al ervaring mee heeft​.

De handreiking Blikverruimers is een groeidocument. Ook jij kunt helpen met het verrijken van de handreiking. Gaat jouw organisatie momenteel op creatieve wijze tekorten te lijf? Laat het ons weten via info@denormaalstezaak.nl o.v.v. Blikverruimers.