Hendriks bedrijfsdiensten: Flexibele beschikbaarheid staat voorop


Het werven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gebeurt bij Hendriks bedrijfsdiensten op een manier die veel lijkt op de gebruikelijke werving en selectie. Directrice Hilde Hendriks legt uit waar ze op let.

quote2

Het werven van nieuwe medewerkers loopt vooral via onze vacaturesite en advertenties in de krant. Daarnaast melden we de vacature bij de sociale dienst, die ook mensen in zijn portefeuille heeft. Via onze eigen website kunnen mensen ook hun cv insturen. Dat gebeurt veel, want we staan in de regio bekend om een goede werkgever voor deze doelgroep.

Beschikbaarheid is ons belangrijkste criterium. Vooral flexibele beschikbaarheid is een vereiste, omdat we vaak maar korte uurtjes aaneengesloten werk hebben. We merken soms dat juist mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deze flexibiliteit hebben. Zij zijn geen types voor een 9-tot-5-baan.

Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar opleiding en werkervaring. Leeftijd is geen issue. We vormen koppeltjes van jong en oud.

Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we meer naar de motivatie, naar de echte interesse. Mensen die puur voor behoud van de uitkering solliciteren vallen uit.

Deel dit bericht