Hilton Amsterdam Airport Schiphol: Je moet niet vanuit je eigen perspectief denken


hilton-Rowena2

Rowena Lodder

Hilton Amsterdam Airport Schiphol gaat het komende jaar gebruiken om medewerkers met een arbeidsbeperking te werven. Bij het hotel werken 190 mensen en Rowena Lodder, Director HR, ziet kansen genoeg.

Rowena Lodder is niet alleen Director HR van Hilton Nederland, maar ook eindverantwoordelijk op HR-gebied voor het nieuwe Hilton op Schiphol. “Als Hilton willen we een inclusieve organisatie zijn en ruimte bieden aan mensen met alle verschillende talenten en achtergronden. De samenleving is divers en als hotel en werkgever willen we daar een afspiegeling van zijn.”

Op dit moment is een van de medewerkers van het Hilton Schiphol afkomstig uit deze doelgroep. “Hij heeft zich ontwikkeld tot een waardevolle hulp van onze magazijnbeheerder. Dat is echt een succesverhaal. En om meer van zulke succesverhalen te creëren, want dat is wel ons doel, zijn we nu aan het kijken welke functies we passend kunnen maken en hoe we geschikte kandidaten kunnen vinden.”

Optimistisch gestemd

Om zich goed voor te bereiden, deed Lodder mee aan activiteiten van de ’99vanGroot-Amsterdam’ en masterclasses van het mobiliteitsplatform Schiphol. Wat ze daar hoorde, stemde Lodder optimistisch. Ze is er van overtuigd dat er binnen het hotel genoeg geschikte taken te vinden zijn. “Ik vond het een belangrijk punt dat we niet vanuit ons eigen perspectief moeten denken. Er zijn overal repeterende taken te bedenken, die mij in eerste instantie niet geschikt of interessant leken, maar die juist heel goed passen bij de doelgroep. Het opdekken van de tafeltjes bijvoorbeeld.”

Niet alleen de Director HR is enthousiast, ook de andere medewerkers van Hilton Schiphol staan open voor de samenwerking met collega’s die een arbeidsbeperking hebben. “Dat zag je ook bij de huidige Wajonger. Een collega heeft hem echt onder zijn hoede genomen en ik weet zeker dat er zo nog vele anderen rondlopen.”

Een vaste bron

Daar heeft Lodder dan wel geschikte kandidaten voor nodig en ze is nu op zoek naar een manier om die te vinden. De huidige doelgroeper was een soort toevalstreffer, maar Lodder wil er nu meer systeem in brengen. “2016 gaan we gebruiken om rustig op te starten met de participatiebanen. Het liefste zou ik werken met één vaste bron om kandidaten te vinden. Helaas is het nog niet zo eenvoudig om een instelling te vinden die genoeg passende kandidaten heeft.”