Huis van Leusden decor speedmeet 33vanLeusden


De gemeente Leusden opende dinsdag 11 december haar deuren van het pas geopende Huis van Leusden voor een bedrijfsbezoek en speedmeet van de 33vanLeusden. Deze werd georganiseerd door De Normaalste Zaak en het WSP. Werkgevers en werkzoekenden gingen met elkaar in gesprek over werk.

Wethouder Patrick Kiel vertelde tijdens het bedrijfsbezoek over de politieke ambitie van Leusden als het gaat om de inclusieve arbeidsmarkt. De gemeente vertelt daarbij hoe zij hier als organisatie zélf op de werkvloer invulling aan geven. Ondernemer Bert Boeijink van Bloemendal Bouw sloot als partner van De Normaalste Zaak én vanuit Bedrijven Kring Leusden (BKL) aan. Hij vertelde hoe belangrijk de BKL maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt, hoe zij dit agenderen en op welke manier hij hier zelf als werkgever invulling aan geeft.

Na een rondleiding, werden ruim veertig werkzoekenden ontvangen. Zij spraken met Suez, AutiTalent, McDonalds, Regardz, Cycloon Post, MBS Groep, The Read Shop, Smartphonehoesjes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden over werk. Tijdens korte gesprekken leerden de bedrijven en kandidaten elkaar beter kennen.

Diverse matches
Wanneer er een goede klik was, werd meteen een vervolgafspraak gemaakt. Zo hebben AutiTalent en The Read Shops beiden met twee kandidaten een vervolggesprek gepland en heeft McDonald’s al met drie werkzoekenden een afspraak staan. Ook Cycloon Post, Regardz en Smartphonehoesjes hebben mensen gesproken die zij mogelijk een passende baan kunnen bieden.

De helft van de werkzoekenden kwam vanuit Leusden, de andere helft uit de andere gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Amersfoort.

Meer informatie
Kijk rond op deze website of neem contact op met Marieke Mulder, regiocoördinator bij De Normaalste Zaak via mariekemulder@denormaalstezaak.nl.