Iets minder banen binnen banenafspraak


Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020 zijn er in het tweede kwartaal 496 minder banen binnen de banenafspraak gecreëerd. Dit blijkt uit de factsheet banenafspraak tweede kwartaal 2020 van het UWV. Hierbij geeft het UWV geen specifieke informatie over de reden van het baanverlies, dus ook niet over een mogelijke relatie met de coronacrisis.

In het tweede kwartaal van 2020 hebben 1.611 personen uit de doelgroep voor de banenafspraak hun werk verloren. Het aantal personen uit de doelgroep dat niet meer werkzaam is, is groter dan het aantal verloren banen volgens de definitie van de banenafspraak, namelijk 496 banen. Dat komt doordat werknemers die hun baan behielden meer uren zijn gaan werken dan in het eerste kwartaal. Een afname in het aantal banen vanuit het eerste naar het tweede kwartaal is in voorgaande jaren nog niet eerder voorgekomen.

Stand van zaken banenafspraak

Werkgevers hebben tot 1 juli in totaal 58.267 extra banen gerealiseerd ten opzichte van de peildatum in 2013. De doelstelling van de banenafspraak voor 2020 is het realiseren van 67.500 extra banen ten opzichte van de peildatum.

Hier vindt u het complete persbericht van UWV