IJsselland Ziekenhuis: “Als maatschappelijke onderneming zit het ‘zorgen voor elkaar’ in onze genen”


IJsselland-Ziekenhuis---opname-53

Deze week in de spotlight:
Wie: Joke Boonstra van het IJsselland Ziekenhuis
Wat: 3 Wajongeren gedetacheerd
Waarom: “Zorg is onze core business”
Hoe: Gericht inzetten van jobcarving


In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel werken sinds ongeveer een jaar drie Wajongeren, in de apotheek en op de ICT-afdeling. Volgend jaar volgen er meer. Joke Boonstra, lid van de Raad van Bestuur: “Zorg is onze core business en ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Een ziekenhuis heeft over het algemeen hoger opgeleid personeel. Dat geldt niet alleen voor de artsen, maar ook voor de verpleegkundigen. Joke Boonstra zocht en vond manieren om ook mensen met een beperking aan het werk te helpen. “Ten eerste zijn wij de grootste werkgever van de gemeente, dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Ten tweede is zorg natuurlijk onze core business. Dat betekent niet alleen zorg voor patiënten, maar ook zorg voor elkaar. Ten derde staan we als ziekenhuis met beide benen in de gemeenschap en dat betekent dat we met ons personeelsbestand een afspiegeling van onze omgeving willen zijn.”

IJsselland Ziekenhuis - opname-26Op zoek naar vacatures
Boonstra besloot, in overleg met het UWV, op zoek te gaan naar vacatures die geschikt zouden kunnen zijn voor Wajongeren. Bij de apotheek zag ze al snel een gouden opening. “Patiënten krijgen door verschillende artsen medicijnen voorgeschreven, maar daar moet wel een overzicht van zijn. Daarom moeten patiënten hun actuele medicatieoverzicht meenemen als ze naar het ziekenhuis komen. Persoonlijk contact is de beste manier om patiënten daaraan te herinneren, maar de apotheekmedewerkers hebben geen tijd om iedereen te bellen.”

Het werk van twee Wajongeren bestaat uit het bellen van alle patiënten vóór het ziekenhuisbezoek. Zij helpen de patiënten eraan te herinneren om hun medicijnenlijst mee te nemen. Daarna vond men al snel een tweede functie, dit keer op de ICT-afdeling. “Het is echt ontzettend inspirerend, voor al onze medewerkers. Het doorzettingsvermogen van onze Wajongeren wekt bewondering en heeft daardoor bijgedragen aan de integratie op de afdelingen.

Duurzaamheid borgen
De goede ervaringen en de enthousiaste reacties van de overige medewerkers maken dat Boonstra nog meer plekken voor Wajongeren wil creëren. “We zijn nu bezig met een plek bij het medisch industrieel beheer. Voorlopig blijft het bij ondersteunende taken, al zoeken we wel naar echte zorgfuncties. Dat is echter nog toekomstmuziek.”

Om deze aanpak ook beleidsmatig te borgen, heeft de P&O-afdeling van het IJsselland Ziekenhuis een 10-puntenprogramma gemaakt voor de verschillende afdelingshoofden. “De direct leidinggevenden hebben natuurlijk het meeste met deze medewerkers te maken en die moeten dit ook leren. Daarom ondersteunen wij ze met beleid en met praktische informatie. Zo maken we het duurzaam en succesvol.”

Lees de partnerpagina van IJsselland Ziekenhuis.