IMOTIONS: “Ik zoek handenwringend nieuwe Videobutlers”


IMOTIONS header

IMOTIONS uit Amsterdam ondersteunt videoconferenties van klanten in binnen- en buitenland. Het bedrijf van directeur-eigenaar Remko Brilman levert daarvoor niet alleen de hard- en software, maar ook dienstverlening tijdens de videoconferenties: “Daar hebben we onze Videobutlers voor.”

Het concept van de Videobutler vloeide eigenlijk automatisch voort uit de werkzaamheden van IMOTIONS. Brilman ontdekte dat het niet genoeg was om alleen de infrastructuur, dus beeldschermen en netwerk, aan te leggen, maar dat zijn klanten ook behoefte hadden aan een hulpfunctie net voor en tijdens de video-vergadering. “Onze klanten boeken bij ons een vergadering voor een bepaald tijdstip, met een bepaalde duur en een bepaald aantal deelnemers. Onze Videobutlers zorgen ervoor dat de vergadering op tijd van start gaat. De mensen hoeven op geen enkele knop meer te drukken”.

Vanuit huis
Brilman besloot al snel dat het werk als Videobutler ideaal was om vanuit huis te doen. Via een re-integratiebureau kwam hij in contact met een kandidaat die na een dwarslaesie aan huis gebonden was. “Dat was een ongelofelijk succes en dus hebben we er beleid van gemaakt: de functie van Videobutler staat exclusief open voor mensen met een beperking. Dit gaat om een ongelofelijk getalenteerde, loyale groep, die eigenlijk alleen maar de kans moet krijgen.”

De Videobutlers doen hun werk vanuit huis, daar richt IMOTIONS speciale thuiswerkplekken voor in. Dat de Videobutlers thuis werken, betekent echter niet dat het werk geen sociale contacten oplevert. Via hoogwaardige videoverbindingen houden de Videobutlers contact met elkaar en de medewerkers op kantoor. “We hebben een soort virtuele woonkamer/vergaderruimte gecreëerd, daar wordt het werk verdeeld en worden de problemen besproken, en daar is ook ruimte voor gezelligheid. Zo werken onze Videobutlers wel alleen thuis, maar zijn ze niet alleen.”

Inmiddels heeft Brilman zeven Videobutlers in dienst en is hij vanwege de groei van zijn bedrijf op zoek naar nieuwe medewerkers. “Ik ben handenwringend op zoek naar nieuwe butlers. Dat is helaas nog niet zo makkelijk. We leggen de lat hoog, dit is geen ongeschoold werk, al schijnt het UWV dat af en toe wel te denken. Technisch is het vrij pittig en daarnaast vormen de Videobutlers het visitekaartje van ons bedrijf. We moeten dus wel streng selecteren.”


Gouden tip
Remko Brilman – IMOTIONS
Breng het werk naar de mensen toe
“Thuiswerken heeft de toekomst. Dat geldt in het algemeen voor de arbeidsmarkt, maar het heeft nog een voordeel: mensen met een beperking krijgen zo nieuwe kansen om mee te doen in het werkproces. Niet alleen omdat ze geen reis naar kantoor hoeven af te leggen, maar ook omdat ze hun dag helemaal naar eigen inzicht in kunnen richten.”

Lees de partnerpagina van IMOTIONS

Deel dit bericht