Wat heb ik eraan?


Werkgever: “Als bedrijf voel ik een verantwoordelijkheid naar de medemens, tegelijk moet ik ook zorgen voor brood op de plank. Ik zie het zo, ik werk met de portemonnee, maar daar zit wel een hart onder.”

Bedrijfseconomisch perspectief

Inclusief werkgeven kan goed samengaan met een bedrijfseconomisch perspectief. Het kan zelfs bijdragen aan het maken van winst. Enkele voorbeelden:

  • Werk laten uitvoeren door minder duur personeel.
  • Iemands specialistische kwaliteiten zien en optimaal inzetten.
  • Zichtbaarheid van werknemers met een arbeidsbeperking kan de omzet verhogen omdat klanten graag bij je kopen.

Meer informatie hierover vindt u in de Business case.

Waarom staan zo veel mensen buiten de arbeidsmarkt?

De laatste jaren is er veel veranderd op de arbeidsmarkt. Ongemerkt zijn banen en functies ontstaan die niet meer aansluiten bij een deel van beroepsbevolking. Mensen die altijd goed hebben gefunctioneerd, kunnen nu niet meer meekomen. Niet omdat zij zelf veranderd zijn, maar omdat de arbeidsmarkt is veranderd.

Leren van het verleden

Terugkijkend is goed te verklaren hoe dat is gebeurd. Die kennis helpt om opnieuw kansen te creëren voor mensen die nu buiten de arbeidsmarkt staan. En dat kan heel goed vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Zie voor meer informatie: Leren van het verleden.

Goede voorbeelden

  • Jan heeft een visuele beperking en is maximaal getraind in goed luisteren. Dat komt hem van pas bij zijn werk in een callcenter.
  • Marieke heeft autisme en kan langdurig, constant geconcentreerd en foutloos werken.
  • Rashid heeft een auditieve beperking en kan vrachtwagens efficiënter beladen dan niet-dove collega’s dankzij zijn hoogontwikkelde ruimtelijk inzicht.