Wat heb ik eraan?


Werkgever: “Als bedrijf voel ik een verantwoordelijkheid naar de medemens, tegelijk moet ik ook zorgen voor brood op de plank. Ik zie het zo, ik werk met de portemonnee, maar daar zit wel een hart onder.”

Bedrijfseconomisch perspectief

Inclusief werkgeven kan goed samengaan met een bedrijfseconomisch perspectief. Door open te staan voor meer diversiteit kunt u:

  • een tekort aan medewerkers tegengaan
  • groei creëren in de afzetmarkt
  • mensen met unieke talenten en vaardigheden aannemen.

Lees meer over de waarde van inclusief werkgeven in de brochure Verschil smaakt naar meer

Waarom staan zo veel mensen buiten de arbeidsmarkt?

De laatste jaren is er veel veranderd op de arbeidsmarkt. Ongemerkt zijn banen en functies ontstaan die niet meer aansluiten bij een deel van beroepsbevolking. Mensen die altijd goed hebben gefunctioneerd, kunnen nu niet meer meekomen. Niet omdat zij zelf veranderd zijn, maar omdat de arbeidsmarkt is veranderd.

Leren van het verleden

Terugkijkend is goed te verklaren hoe dat is gebeurd. Die kennis helpt om opnieuw kansen te creëren voor mensen die nu buiten de arbeidsmarkt staan. En dat kan heel goed vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Zie voor meer informatie: Leren van het verleden.

Goede voorbeelden

  • AWVN heeft voor een blinde werknemer bijna niets aan zijn functie hoeven veranderen.
  • Bacom Consultancy Groep, een administratiekantoor uit Amsterdam, heeft goede ervaringen met medewerkers met autisme; vanwege hun sterke concentratievermogen en het oog voor detail.
  • Zeeman plaatst mensen met een auditieve beperking op reguliere vacatures in de functie van onder andere magazijnmedewerker en orderpicker. Het goede visuele vermogen en ruimtelijke inzicht van deze doelgroep komt de prestatie ten goede.