Communities of Practice


Doe mee in een Community of Practice en word een pro in objectief werven en selecteren

Het afgelopen jaar hebben we in ons doe-netwerk gelijke kansen ingezoomd op alle stappen die je als werkgever kunt zetten om gelijke kansen in je organisatie te bevorderen. Vanzelfsprekend is objectieve werving en selectie daar een belangrijk onderdeel van. De Normaalste Zaak start nu Communities of Practice (CoP) waarin 5 tot 7 werkgevers een jaar lang samen gaan oefenen met een methode die objectieve werving en selectie bevordert.

Sinds 2018 worden er in ‘communities of practice’ verschillende interventies getest door werkgevers, TNO en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Duidelijk is dat deelnemers positief zijn en dat het tijd is om het aantal communities uit te breiden. De Normaalste Zaak draagt hier graag aan bij!

Wat haal je uit een Community of Practice?

  • Inspiratie en netwerk: in een CoP streeft iedereen hetzelfde doel na: de beste personen voor de beschikbare vacatures aannemen, zonder dat persoonskenmerken die voor de functie irrelevant zijn (onbewust) meewegen. Je leert van elkaars ervaringen in de praktijk.
  • Kennis en vaardigheden: je leert geteste interventies toepassen in je eigen organisatie.
  • Een basis voor opschalen: je creĆ«ert een basis om objectievere selectie steeds breder ingevoerd te krijgen.

Wat houdt deelname in?

We zijn op zoek naar leergierige organisaties die streven naar (culturele) diversiteit en met een aantal vacatures willen experimenteren met een objectiever selectieproces. Wil jij namens jouw organisatie deelnemen, dan betekent dat het volgende:

  • Je krijgt toegang tot een online platform waar kennis tussen de deelnemers kan worden gedeeld, met een tool om de voortgang binnen je eigen organisatie te helpen monitoren.
  • Je krijgt (kosteloos) inhoudelijke begeleiding van een expert van IZI Solutions over objectieve werving en selectie, in de vorm van een workshop en de gelegenheid voor tussentijds feedback.
  • Je hebt tijd en intern draagvlak om een jaar lang aan de slag te gaan met het toepassen van twee interventies op een deel van je vacatures; iedereen gaat vacatureteksten inclusiever schrijven en daarnaast kies je voor oefenen met de objectieve eerste screening of gestructureerd interviewen.
  • Je bent bereid om in dat jaar 1 keer per maand in de community (meestal online) samen te komen om ervaringen en kennis te delen.

Ben je enthousiast?
Wil je namens jouw organisatie deelnemen aan een Community of Practice of wil je eerst weten of jouw organisatie geschikt is om deel te nemen? Vul dan dit formulier in en Robin Kok zal binnen een week contact met je opnemen.

 

Robin Kok
robinkok@denormaalstezaak.nl