Doe-netwerk gelijke kansen


In 2020 zijn we met zo’n twintig werkgevers het doe-netwerk gelijke kansen gestart, ieder met een eigen doel. Zoals een divers personeelsbestand nastreven of het creëren van een inclusieve cultuur. Gaandeweg kwamen er steeds meer deelnemers bij en lieten werkgevers – meestal HR-professionals – zich inspireren door mooie voorbeelden.

Bijvoorbeeld door Gatra Peshtaz (VluchtenlingenWerk Nederland) over interculturele communicatie op de werkvloer of door Lotteke Hamelink (Alliander) die samen met Critical Mass met behulp van virtual reality (onbewuste) vooroordelen aanpakte en meer wederzijds begrip in teams creëerde. 

Doe-netwerk gelijke kansen van wordt ‘Netwerk gelijke kansen’ van AWVN en DNZ

We hebben het afgelopen jaar alle stappen op de routekaart naar gelijke kansen langsgelopen, waarop het nu tijd is voor een volgende stap. De komende tijd gaan we in samenwerking met AWVN het thema verder uitdiepen door samen inspirerende sessies te organiseren. Om zo nog meer werkgevers mee te nemen op de weg naar gelijke kansen, door goede aanpakken en voorbeelden te verkennen en uit te diepen.

Thema’s die in dit netwerk in ieder geval aan bod komen:

  • Inclusieve werving en objectieve selectie (22 september 2022)
  • Inclusieve cultuur op de werkvloer (13 oktober 2022)
  • Inclusieve arbeidsvoorwaarden en inclusief belonen (15 november 2022)
  • Gelijke kansen bij doorstroom en behoud van medewerkers (13 december 2022)

Aanmelden bij AWVN

Nu we de sessies samen met AWVN organiseren, wordt dit ook de plek waar je je kunt aanmelden. Hier op de website van AWVN vind je het overzicht van de sessies met bijbehorende aanmeldlinks. Als je vragen hebt, of problemen met aanmelden ervaart, laat het ons dan weten via info@denormaalstezaak.nl

Werkgevers die het onderwerp gelijke kansen, diversiteit en inclusie belangrijk vinden en hierin ook stappen willen zetten, kunnen zich kenbaar maken bij Robin Kok.

Robin Kok
robinkok@denormaalstezaak.nl