Project Beeldvorming 50-plussers


Oudere werknemers en werkzoekenden vormen een waardevolle groep op de arbeidsmarkt. En deze groep groeit, omdat mensen gemiddeld genomen steeds langer doorwerken. Toch blijven hun talenten en potentie vaak onbenut; werkzoekenden die ouder zijn dan 50 jaar hebben veel moeite met het vinden van een baan.* En 50-plussers die wel een baan hebben, krijgen niet dezelfde ontwikkelkansen als hun jongere collega’s. Dat is eeuwig zonde en moet anders.

Ontwikkeling training

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Amsterdam slaan de handen ineen en gaan een training ontwikkelen die werkgevers ondersteunt in het neutraliseren van aannames en vooroordelen jegens oudere sollicitanten. Tegelijkertijd helpt het werkgevers om oudere medewerkers die al in dienst zijn meer in hun kracht te zetten.

Oproep aan werkgevers

We zijn op zoek naar leidinggevenden en/of HR-professionals die willen meehelpen bij het ontwikkelen van deze training. Dit doe je door (anoniem) deel te nemen aan een virtuele ‘lab-test’. De test bestaat uit een opdracht waarbij je een cv van een fictieve oudere sollicitant bekijkt, waarnaar je antwoord geeft op zo’n 20 vragen. De test duurt maximaal 15 minuten.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan de online lab-test? Klik dan hier >>
Stuur deze vragenlijst ook vooral door naar je HR-collega’s en de leidinggevenden in jouw organisatie!

Op de hoogte blijven?

Deelname is anoniem, waardoor deelnemers niet automatisch op de hoogte gesteld worden van het resultaat. Wil je toch graag een seintje krijgen als er meer bekend is over de ontwikkeling, bijvoorbeeld wanneer de training klaar is voor gebruik? Stuur dan een mail naar info@denormaalstezaak.nl o.v.v. ‘beeldvorming 50-plussers’.