Kansjaar is een mooie opstap


Met een winkel, koffiehoek, magazijn, ophaalservice en goederenontvangst is het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden een goede plek om te leren en te werken. De organisatie biedt dan ook verschillende re-integratie trajecten aan, waaronder dagbesteding en stage. Daarnaast hebben zij samen met de gemeente Amersfoort het project Kansjaar ontwikkeld. Bovenop hun personeelsbestand creëerden zij vijf betaalde werkervaringplekken om speciaal geselecteerde ‘kanshebbers’ een opstap te bieden naar een betaalde baan. Kandidaten van Kansjaar komen maximaal een jaar in dienst bij de Kringloop en doen zo’n jaar zo breed mogelijk werkervaring op in o.a. de winkel en het magazijn. Een accountmanager van WSP regio Amersfoort begeleidt hen bij het vinden van een baan in het Kansjaar.

Het Kringloopcentrum begon aan Kansjaar vanuit maatschappelijke betrokkenheid. HR-consultant Maaike Landheer vertelt: “Het is erg waardevol voor ons bedrijf om partner te zijn in Kansjaar. Wij zijn met Kansjaar gestart om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Maar wij krijgen er ook veel voor terug! Gemotiveerde, frisse, hardwerkende mensen die graag laten zien wat ze kunnen. En ze staan open voor begeleiding en feedback om te kunnen groeien. En het mooiste van alles is dat deze ‘kanshebbers’ meestal ook binnen het jaar een betaalde baan vinden. Van dat succes genieten wij ook. Samen met onze collega’s van de gemeente. Want we functioneren echt als team om Kansjaar voor elke kandidaat te laten slagen.”

Sinds de start van het Kansjaar traject hebben van de 27 deelnemers inmiddels 15 personen een betaalde baan elders gevonden. Dat is dus een slagingspercentage in uitstroom van 65%.