Kansrijke ontmoetingen bij het Vacature Café


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vijftien werkgevers die veel mensen met een beperking plaatsen, waren uitgenodigd voor het Vacature Café op 22 november, georganiseerd door het WSP Zuid Kennemerland & IJmond in samenwerking met Onbeperkt aan de Slag.

Vol enthousiasme gingen zij in gesprek met zo’n 40 werkzoekenden. Sommige werkgevers waren er zo druk mee dat ze met een droge keel en schorre stem het pand weer verlieten!

Onder de werkgevers een aantal bedrijven die zowel met WSP zaken doen en als partner van de 99vanZuid-Kennemerland & IJmond laten zien dat ze zich actief inzetten voor deze mensen, zoals Spaarnelanden, Albert Heijn, Tata Steel en Center Parcs.

Onder de werkzoekenden waren er enkele die voor het eerst een dergelijke bijeenkomst bezochten en aangaven “dat dit naar meer smaakte”.

Een rondje na afloop onder de werkgevers leerde dat er circa 10 vervolgcontacten uit zijn voortgekomen, waarvan de meeste kansrijk om tot een match te komen.

Dennis de Hoop, de initiator vanuit het WSP, was tevreden en hoopt dat het WSP en Onbeperkt aan de Slag ook komend jaar samen een aantal bijeenkomsten gaan organiseren. Peter Don, bestuurslid van Onbeperkt aan de Slag, sloot zich hierbij van harte aan.