Kennismaking met inclusieve technologie


Op 17 december organiseerden we samen met Kennisalliantie Inclusie & Technologie (KIT) een uitwisselingssessie over inclusieve technologie. Het was een eerste kennismaking. Dit jaar in 2021 gaan we dieper in op het thema.

Tijdens deze sessie lichtten drie sprekers een aantal technologische toepassingen toe. Paul Verbakel (Werkbedrijf Senzer) vertelde over het Operating Support System en Marko Terpstra (Werkbedrijf IBN) nam ons mee in de wereld van VR brillen. Harry de Boer (KIT) gaf ons een overzicht van de drie vormen van support die kunnen worden onderscheiden (fysiek, cognitief en sociaal) en bijbehorende mogelijke technologische toepassingen.

Ben je geinteresseerd in dit thema en wil je graag de presentatie van die middag ontvangen? Stuur dan een mail naar info@denormaalstezaak.nl

In de break out sessies wisselden werkgevers mogelijkheden uit. Ook waren een aantal andere aanbieders van technologische oplossingen aanwezig die hun toepassingen konden toelichten. We concluderen dat er veel interesse is in inclusieve technologie; veel werkgevers zien mogelijkheden en willen stappen zetten. We laten het onderwerp daarom zeker niet los. Binnenkort plannen we een nieuwe sessie in.

Deel dit bericht