Kerngroep bijeenkomst 99vanUtrecht – 10 april


Op 10 april vond de tweede kerngroep bijeenkomst van 2018 plaats bij Berenschot.

Vanuit de regio 

Berenschot blikte terug op de Tweede Kamersessie bij ABN AMRO. Hier hielden zij een pleidooi voor een inclusieve wet, waarbij iedereen kan meedoen. Ook het belang van de praktijktafels werd benoemd. De bedoeling van een praktijktafel is: delen waar je nu staat, waar het goed gaat en vooral welke vragen je hebt. Bij de volgende praktijktafel van de 99vanUtrecht worden de wethouders en beleidsmakers uitgenodigd.

De aanwezigen keken terug op het voorjaarsevent. Bij dit event waren vele bekende partners aanwezig, maar relatief weinig nieuwe. Bij een volgend event zal er vanuit de kerngroep ook een introducé mee worden genomen.

Partners en leads van de 99vanUtrecht

De kerngroep wil meer leden bereiken voor het netwerk. Dit kan eventueel gerealiseerd worden door lokale ondernemersverenigingen te benaderen voor een bijeenkomst. Ook is het een optie om meer sectorgerichte praktijktafels te organiseren.

Het netwerk bestaat nu voornamelijk uit overheidsinstellingen, horecabedrijven en zakelijke dienstverlening. We missen nog veel andere sectoren,  bijvoorbeeld bouw en techniek, maakindustrie en zorg. De stad Utrecht is goed vertegenwoordigd, de omliggende gemeenten wat minder.

Volgende bijeenkomsten 99vanUtrecht 

25 juni: Praktijktafel bij Berenschot
28 augustus: Kerngroep bijeenkomst bij UMC
4 september: Themagroep kennisdeling bij Art.1