Masterclass belastbaarheid: praktische handvatten voor werkgevers en werknemers


Op dinsdag 12 december (15.30 – 18.30 uur) organiseert Op naar de 100.000 banen in Den Haag een masterclass voor werkgevers, werknemers en werkgeversservicepunten over belastbaarheid van werknemers met een beperking.

Als u een werknemer met een arbeidsbeperking aanneemt, dan weet u van tevoren dat er misschien aanpassingen in werkplek, werkwijze of takenpakket nodig zijn. Werknemers met een arbeidsbeperking zijn vaak ‘minder belastbaar’ dan een reguliere werknemer.

Een mooie term, maar wat betekent dit in de praktijk? Hoe leidt u dat als werkgever af uit een geanonimiseerd profiel dat alleen praktische informatie bevat? Kan uw nieuwe werknemer dan bijvoorbeeld maximaal een dag werken, of juist elke dag een paar uur? Of gaat het om prikkels in de werkomgeving?

Daarover gaat het tijdens de Masterclass belastbaarheid op dinsdag 12 december. Presentator en oud-hockeybondscoach Tom van ’t Hek brengt werkgevers, werknemers en medewerkers van werkgeversservicepunten bij elkaar om het begrip ‘belastbaarheid’ concreet te maken.

U kunt zich aanmelden op de site van Op naar de 100.000 banen.