Nieuwsbrief juni 2013125.000 banen, niet dromen maar doen!

Op 27 juni organiseert De Normaalste Zaak samen met Locus een netwerkdag. Een inspirerende dag met interactieve workshops en interessante sprekers waarbij het delen van kennis en ervaringen en samenwerking met SW-bedrijven centraal staat. Meld je nu aan! Bekijk hier het volledige programma met alle sprekers en workshops.


Aan de slag met autisme op de werkvloer

Zoals al aangekondigd tijdens het evenement ‘Autisme op de werkvloer van 2 april’ gaat de ‘expeditie autisme op de werkvloer’ van start. Een gezamenlijk leertraject voor bedrijven die hun organisatie meer willen openstellen voor medewerkers met autisme. Naast functieaanpassing, organisatiecultuur, begeleiding en stijl van leidinggeven is er ook veel aandacht voor de vragen van deelnemende bedrijven. Meld je nu aan!


Agenda: activiteiten met partners

Ga naar de agenda voor uitgebreide informatie en aanmelden

Netwerkbijeenkomst De Normaalste Zaak in samenwerking met Locus, 27 juni
Het thema is 125.000 banen, niet dromen maar doen! Presentaties van oa McDonalds, NS en PostNL en workshops over jobcreatie, regionaal bedrijvennetwerk en partnerships met SW-bedrijven.

Werksessie inclusief ondernemen binnen de financiële dienstverlening
Een aantal bedrijven uit de financiële dienstverlening gaan met elkaar kijken naar kansen voor inclusief ondernemen binnen hun bedrijfsvoering en mogelijkheden tot samenwerking.

Plenaire sessie inclusief ondernemen bij grote Nederlandse bedrijven ism Accenture, 3 & 4 juli
Presentatie van de tussentijdse resultaten van onderzoek naar de specifieke belemmeringen bij het op grote en duurzame schaal plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij grote Nederlandse bedrijven. Aanmelden is alleen mogelijk voor bedrijven >500 medewerkers.

Start expeditie ‘Autisme op de werkvloer’, 3 september
Een aantal bedrijven gaan tijdens een aantal sessies met elkaar aan de slag om hun organisatie meer open te stellen voor werknemers met autisme.


Nieuws

Het kabinet gaat een nulmeting uitvoeren naar het aantal banen voor arbeidsgehandicapten. Als het aantal banen niet toeneemt de komende jaren wordt het quotum alsnog ingevoerd.

Bedrijven die leerwerkplekken aanbieden worden daarvoor binnenkort niet meer gecompenseerd door een fiscale regeling. In plaats daarvan komt een subsidiesysteem.

Sociale ondernemers verdienen meer, aldus een column op Nuzakelijk.

Sociaal akkoord roept in gemeenteland niet alleen veel vragen op, maar ook irritatie en ongerustheid. Staatssecretaris Jetta Kleinsma over de uitwerking van de participatiewet.

Hoofdlijnen participatiewet eind juni verwacht.


Nieuwe partners

Onlangs hebben zich weer 3 nieuwe deelnemers aangesloten bij het netwerk.

Gulpener – UB groep – Visschedijk hoveniers


Voor meer informatie over items in deze nieuwsbrief kunt u contact opnemen met Bert van Boggelen, 06-51534933.