Nieuwsbrief september 2014Nieuws

Drie sessies met Tweede Kamerleden over Quotumwet
Op donderdagochtend 11 en vrijdag 12 september kwamen Tweede Kamerleden en werkgevers bijeen om te praten over de Quotumwet. Deze door De Normaalste Zaak georganiseerde ontmoetingen vonden in informele sfeer plaats bij KPN in Zoetermeer.
Lees meer

Perspectief van partners in beeld bij rondetafelgesprek Tweede Kamer
Maandag 15 september organiseerde de Tweede Kamer een rondetafelgesprek met als doel de Tweede Kamerleden – vóór de behandeling van het wetsvoorstel – van feedback en advies te voorzien over de Quotumwet. De Normaalste Zaak zelf en verschillende partners waren uitgenodigd om een bijdrage te leveren. – Lees meer

rondetafelgesprek-Tweede-Kamer-foto1_header

Nieuwe partners

Het aantal partners van De Normaalste Zaak blijft groeien, onlangs hebben onder andere de volgende bedrijven zich aangesloten:

EW Facility ServicesOrdinaVic Obdam Staalbouw BV – NOW Group – BC Group BVMagis 010/020Biohorma BV


Agenda: activiteiten met partners

Ga naar de agenda voor uitgebreide informatie en aanmelden

2 (Den Haag), 6 (Eindhoven) en 9 (Zwolle) – oktober: Driemaal voorlichting over de participatiewet voor werkgevers

3 okt – Utrecht: Meeting Utrecht van de pilot ‘Onbeperkt aan de slag’

8 okt – Amsterdam: Plenaire sessie voor de kopgroep van de Zuidas

9 okt – Utrecht: Netwerklunch CAPpuccino &Zo over Arbeid & handicap

27 okt – Deventer: Stedendriehoek bijeenkomst


Deel uw inspirerende voorbeelden en innovatieve ideeën

Op de website van De Normaalste Zaak delen we goede voorbeelden van partners. Dat inspireert anderen en zo kunnen partners van elkaar leren. Het is ook een goede manier om te laten zien wat uw bedrijf doet op het gebied van inclusief ondernemen. Hieronder enkele voorbeelden van deze spotlightberichten:

Er zijn inmiddels al meer dan dertig spotlightberichten. Wilt u ook anderen inspireren met uw ervaringen, deel uw voorbeeld en stuur een e-mail naar info@denormaalstezaak.nl.


Ander nieuws

Tweede Kamer niet tegen meer soepelheid bij banen arbeidsbeperkten
De regeling om tot 2026 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking te scheppen moet met enige soepelheid worden gehanteerd. – Lees meer

Eerste concrete resultaten op Community Breakfast
Werkgevers uit de techniek en werkzoekenden met een beperking ontmoetten elkaar dinsdag 16 september tijdens het Community Breakfast in het Eindhovense Evoluon.
Lees hier het verslag

Positionpaper inclusieve arbeidsmarkt
Ter voorbereiding op de rondetafelgesprekken is een positionpaper geschreven met behulp van inzichten van partners. Aanvullingen en opmerkingen blijven welkom. De Normaalste Zaak verwacht meer verzoeken van Kamerleden om in gesprek te gaan. Wil u ook bij een dergelijke sessie aanwezig zijn om uw verhaal te doen, stuur een e-mail naar info@denormaalstezaak.nl.

Workshop ‘Een werkplek voor iedereen’
Het Center for People and Buildings, kenniscentrum op het terrein van mens, werk en werkomgeving, heeft de workshop ‘Een werkplek voor iedereen’ ontwikkeld. Daarbij willen we werkgevers ondersteunen bij het vormgeven van de (fysieke) werkomgeving voor mensen met een beperking. – Lees meer


Voor meer informatie over items in deze nieuwsbrief kunt u contact opnemen met Bert van Boggelen, 06-51534933.