NL Digitaal Scanwerk: We stellen aan iedereen dezelfde kwaliteitseisen


Digitaal scanwerk NL Digitaal Scanwerk uit Rijswijk beheerst twee takken van sport: het digitaliseert archieven en zamelt oude bedrijfscomputers en andere technische apparatuur in om op te knappen en te verkopen of, als dat niet mogelijk is, te recyclen. Dat doet het bedrijf met 13 medewerkers.

Een van die medewerkers is Jan Groot. Hij is een accountmanager met een sociaal hart. Juist daarom heeft hij NL Digitaal ook uitgekozen als werkgever. “Hier werken we met mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is. Dat gaat niet alleen om mensen met een arbeidsbeperking, maar bijvoorbeeld ook mensen die lang werkloos zijn geweest. Ik weet hoe het is om geen baan te hebben en daarom weet ik hoe belangrijk werk voor mensen is.”

Gestructureerde entree

Deze mensen krijgen bij NL Digitaal de kans om op vrijwillige basis werkervaring op te doen, bijvoorbeeld als refurbisher, de persoon die oude computers opknapt of uit elkaar haalt, maar ook op de digitaliseerafdeling. “Dit is ideaal werk om te re-integreren, zoals dat zo mooi heet. Het is repetitief, redelijk eenvoudig en elke functie heeft duidelijk omschreven taken. We zijn ook een erkend leerbedrijf en weten dus hoe we een goed gestructureerde entree in het werkzame leven kunnen bieden.”

In de toekomst wil NL Digitaal ook werkzaamheden uit gaan besteden aan het lokale SW-bedrijf. “We zijn een relatief jong bedrijf en zitten nog in de groeifase. Als we er in slagen om dit groeitempo vol te houden, komen we snel op het punt dat we meer handjes nodig hebben. We moeten natuurlijk wel de kwaliteit van ons werk kunnen garanderen, daarom stellen we aan al onze medewerkers ook dezelfde kwaliteitseisen.”

Groot denkt dan vooral aan de werkzaamheden die nodig zijn om de oude computers uit elkaar te halen en de verschillende onderdelen te sorteren. “We zijn er al over in gesprek met het SW-bedrijf en gaan een pilot starten. Die zijn natuurlijk zeer geïnteresseerd, want die zijn ook op zoek naar activiteiten voor hun mensen. Dat gaat dus absoluut goed komen!”

Lees de partnerpagina van Copiatek (voorheen NL Digitaal Scanwerk).