NVvA landelijk congres voor arbeidsdeskundigen in Haarlem : Langer doorgaan werkt!


Op 14 november vond in Haarlem het Landelijk congres voor arbeidsdeskundigen plaats. Een van de onderdelen van dit congres was de ‘Regiotafel Zuid-Kennemerland & IJmond, werkgeversinitiatieven voor Duurzaam werk(t)’. Aan tafel zaten – naast de 99vanZuid-Kennemerland & IJmond – MKB Haarlem, Lost Lemon en Spaarnelanden. Een mooi rijtje partners.

Op het podium voor een zaal met zo’n 850 toehoorders werd een gesprek gevoerd over duurzame loopbanen voor mensen met een arbeidsbeperking. Aan de orde kwamen onderwerpen als het hoge percentage (60%) geplaatste mensen met een beperking die binnen één jaar de baan weer kwijt is, duurzame loopbaanpaden voor mensen uit de doelgroep, het onderzoek naar cruciale factoren om de loopbanen van mensen met een arbeidsbeperking duurzaam te maken.

De praktische voorbeelden werden zeer gewaardeerd. Tjeerd Hulsman vroeg aan het slot: “Welk advies hebben jullie voor de arbeidsdeskundigen?”

Brigitte Paulissen gaf deze tip: “Geef de ondernemers in het onderzoek extra steun i.p.v. extra werk.”

Heb je belangstelling om deel te nemen aan het onderzoek? Neem dan contact op met Tjeerd Hulsman, 06 53317675 of hulsman@arbeidsdeskundigen.nl.

Deel dit bericht