Open brief aan Tweede Kamer: gebruik het momentum


Namens de werkgevers van De Normaalste Zaak hebben wij een open brief gestuurd aan de Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Aanleiding was het commissiedebat over de Participatiewet en het Breed offensief. Dit is de eerste keer in twee jaar dat de Tweede Kamer het onderwerp op de agenda had staan.

Het is van belang dat de Participatiewet het streven naar meer inclusie beter gaat ondersteunen. In de brief doen wij hier voorstellen voor. Er is in het maatschappelijk bewustzijn en in de arbeidsmarkt van dit moment een unieke kans om te versnellen richting een meer inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waarin iedereen op basis van zijn motivatie en competenties passend en duurzaam werk vindt.

Werkgevers bieden steeds meer mensen met een kwetsbare positie werk en het aantal werkgevers dat dit doet is groeiende. Om deze lijn door te trekken naar de toekomst en daarnaast te versnellen in het aantal extra banen moeten echter ook de juiste uitgangspunten en randvoorwaarden geschapen worden. We hopen dat de Tweede Kamer hier een actieve rol in zal spelen.

Bekijk hier de open brief

Deel dit bericht