Over De Normaalste Zaak


De Normaalste Zaak is een groeiend netwerk van ruim 750 bedrijven en organisaties die samen aan een inclusieve arbeidsmarkt bouwen.


Onze visie

Inclusieve organisaties hebben een voorsprong. Nieuwe generaties werknemers en consumenten vragen steeds vaker om inclusief en betrokken werkgeverschap. De talenten van mensen die doorgaans moeilijker aan een baan kunnen komen, zijn meer dan welkom. Want: een inclusieve organisatie wordt vaak veerkrachtiger en creatiever en ziet niet zelden het ziekteverzuim dalen. Kortom, de tijd is rijp om de stap te zetten.

Wat wij doen

Werkgevers die partner zijn van De Normaalste Zaak delen dezelfde ambitie: groeien naar een inclusieve organisatie en bouwen aan een arbeidsmarkt waar ieder mens die wil en kan werken volwaardig deel van uitmaakt. Wij brengen werkgevers bij elkaar om praktijkvoorbeelden te delen en op te komen voor gezamenlijke belangen. We organiseren praktijktafels en inputsessies waar we met en bij de (lokale) overheid knelpunten aankaarten en samen naar oplossingen zoeken. Wij streven onder meer naar eenvoudige, uniforme, landelijke regelingen die gebaseerd zijn op vertrouwen. Dit doen we ook door bij te dragen aan pilots en projecten die de weg naar een inclusieve arbeidsmarkt aantrekkelijker en zoveel mogelijk drempelvrij maken.

Doet u mee?

Streeft uw organisatie ook naar meer diversiteit en wilt u als ambassadeur van inclusief werkgeverschap meebouwen aan een duurzaam inclusieve arbeidsmarkt? Dan verwelkomen we u graag als partner van De Normaalste Zaak. U komt terecht in een netwerk met een breed scala aan bevlogen collega-werkgevers: van mkb’ers tot grote, landelijke bedrijven en van overheidswerkgevers tot commerciële organisaties.