Bestuur


De Normaalste Zaak is (sinds 2016) een stichting met VNO-NCW, AWVN en MVO-Nederland in het bestuur. Met de start van de stichting De Normaalste Zaak zijn de structuur en het bestuur van De Normaalste Zaak formeel geregeld. Belangrijk aandachtspunt zal steeds zijn, dat de partners van De Normaalste Zaak nauw betrokken blijven bij en invloed hebben op de ontwikkeling van De Normaalste Zaak.

In 2013 waren Start Foundation, AWVN en MVO-Nederland de initiatiefnemers van dit werkgeversnetwerk. Gedurende het subsidietraject van 2013 t/m 2015 vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Start Foundation fungeerden deze partijen samen met VNO-NCW als belangrijke stakeholders voor De Normaalste Zaak.


VNO-NCW

vno-ncw-logoVNO-NCW spreekt namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren, met als doel: ruimte voor ondernemerschap. Werkgevers die meer willen weten over de Banenafspraak uit het Sociaal Akkoord of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering hiervan, kunnen vanaf nu terecht op opnaarde100000.nl.


Werkgeversvereniging AWVN

AWVN-logoWerkgeversvereniging AWVN adviseert werkgevers bij alle aspecten van het sociaal beleid in hun organisatie of branche. AWVN helpt werkgevers die ruimte willen maken voor mensen met een beperking op weg. Hiertoe heeft AWVN een aanpak voor individuele werkgevers en een voor groepen ontwikkeld en maatwerk in advies en ondersteuning is ook mogelijk.


MVO Nederland

logo_mvoMeer dan 2000 bedrijven en organisaties zijn al als partner aangesloten bij MVO Nederland: de nationale en onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO); hét startpunt voor alle ondernemers met MVO ambitie!