Stichting MEO


Sector:Media

 

Over Stichting MEO

Stichting MEO ondersteunt non-profitorganisaties bij het professionaliseren van hun communicatie en bedrijfsvoering. De werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd door mensen met een arbeidshandicap. Directeur Edwin Teljeur: “We werken als mediabureau waar zowel mensen met als zonder beperking volwaardige collega’s van elkaar zijn.”

Stichting MEO verzorgt webdesign, grafische vormgeving, drukwerk, voorraadbeheer, redactie- en administratiediensten aan non-profitorganisaties, zoals wijk-, patiënten-, sport- en andere organisaties. De werkzaamheden worden uitgevoerd door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld vanwege een beperking als autisme of AD(H)D. Zij worden daarbij begeleid door ervaren medewerkers en een jobcoach. Zo doen ze structuur, werkervaring en zelfvertrouwen op om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook realiseert Stichting MEO zelf betaalde werkplekken.

Teljeur ziet dit aan twee kanten werken: kleine, vaak grotendeels vrijwillig gerunde organisaties krijgen professionele ondersteuning in een snel veranderend (media)landschap. Jongeren die aan het werk willen, kunnen hun talenten ontwikkelen in een begripvolle, prikkelarme omgeving, met de kansen die digitale technieken hen bieden. Zo kunnen non-profitorganisaties meer tijd aan hun kerntaken besteden, terwijl jongeren met een handicap weer een kans krijgen.