Peer: “Scherpe, maar niet onmogelijke doelen”


Bij Peer doen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de administratie voor bedrijven en non-profitorganisaties. Directeur Otto Reuchlin: “Wij leveren goede diensten voor een marktconforme prijs en bieden klanten tegelijk een oplossing om bij te dragen aan social return.”

Otto Reuchlin begon zijn carrière bij de ministeries van EZ en VWS, en was daarna interimmanager in de zorg en bij gemeenten. Zijn sociale hart bleef kloppen en dat leidde tot PeerAdministratie. “Ik geloof dat iets voor de wereld willen betekenen en ondernemen goed bij elkaar passen.”

Hij biedt werk aan middelbaar en hoger opgeleiden die een brug nodig hebben naar de arbeidsmarkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze kampen of gekampt hebben met psychische problemen. “Talentvolle mensen aan de kant laten staan is een enorme verkwisting. Sowieso ben ik er rotsvast van overtuigd dat werken in een resultaatgerichte omgeving voor ieder mens goed is.”

'Zakelijk idealist' Otto Reuchlin van PeerAdministratie

‘Zakelijk idealist’ Otto Reuchlin van Peer

Gat in de markt
Volgens Reuchlin vult Peer een gat in de markt. Steeds meer bedrijven worden immers geconfronteerd met eisen op het gebied van social return, maar niet alle bedrijven hebben geschikt werk te bieden. “Elk bedrijf heeft administratie. Het kabinet heeft uitgesproken dat social return via onderaanbesteding of detachering meetelt. Peer is de partner voor bedrijven die social return via hun administratie willen realiseren.”

Peer ging in november 2013 officieel van start. Daar ging een voorbereidende fase van anderhalf jaar aan vooraf. “Ik wil het goed doen en ik stel scherpe, maar niet onmogelijke doelen. Je zet je administratie alleen weg bij een firma waar de kwaliteit tiptop in orde is. Natuurlijk bieden we een compleet pakket diensten door de samenwerking met gevestigde accountants en fiscalisten.”

Tegenslagen omzetten in kracht
Bij het beoordelen van mogelijke medewerkers let Peer niet alleen op kwalificaties, maar ook op motivatie. “Wie gemotiveerd is, kan tegenslagen in het leven omzetten in kracht. Ikzelf heb dat ook ervaren toen ik als jongere min of meer zwervende was en een gezin mij de kans bood mijn leven weer op de rails te zetten.”


Gouden tip
Otto Reuchlin – Peer
Geef gemotiveerde mensen een kans
“De arbeidsmarkt heeft veel te lang mensen uitgestoten die niet honderd procent aan een standaardplaatje voldoen. Van op de bank zitten word je pas echt ziek. We moeten gemotiveerde mensen kansen blijven bieden. Daar worden we als maatschappij alleen maar beter van.”

Lees de partnerpagina van Peer

 

 

Deel dit bericht