LUISTERTIPS: podcasts over inclusief werkgeven


Er staan momenteel een aantal interessante podcastseries over inclusief werkgeverschap online die we graag even in de schijnwerpers zetten.

Inclusiecast

De projecten Op naar de 100.00 banen en Op naar de 25.000 banen publiceren in de aanloop naar de Maand van de 1000 voorbeelden de Inclusiecast. Sprekers als Marcel Hielkema (voorzitter VNO-NCW Midden), Aart van der Gaag (aanjager en inspirator) en Kathleen Metz (Prince Kunststof Infra) praten onder meer over de Banenafspraak: hoe nu verder?

Beluister hier de afleveringen

DNB Talks

Mede door de METOO-discussie, Black Lives matter beweging en het genderneutrale paspoort staan diversiteit & inclusie weer hoog op de agenda bij veel organisaties. Hoe gaat De Nederlandsche Bank om met verschillen in gender, afkomst, religie, leeftijd, ervaring, seksuele oriëntatie of een arbeidsbeperking? HR beleidsmedewerker Birgit van Winden en kwartiermaker Inclusie & Banenafspraak Martin van de Beek delen alles over D&I bij DNB.

Beluister hier de aflevering

Stigma van psychische aandoening

Bijna de helft van de Nederlanders krijgt wel een keer te maken met een psychische aandoening. Wat vertel je daar wel en niet over op het werk? En wanneer breng je het ter sprake? Je hoort het in de podcast van BNR Werkverkenners. Met Evelien Brouwers, hoogleraar gezondheid en duurzame inzetbaarheid in werk, Tilburg University, Anita Hubner, psycholoog en schrijver van Vertel ik het wel of vertel ik het niet? en Jurriaan Penders, directeur medische zaken en bedrijfsarts bij HumanTotalCare.

Beluister hier de aflevering

Winnen Met Verschillen

En dan nog eentje. Werving- en selectiebureau Michael Page lanceert een podcastreeks bij BNR over diversiteit & inclusie in HR-beleid. De driedelige podcastserie ‘Winnen Met Verschillen’ wil luisteraars inspireren en handvatten bieden om meer met dit thema te doen. Aan deze reeks werkten ook DNZ-partners Lidl (hoe maak je je vacatures inclusief en wat zijn belangrijke pijlers binnen D&I) en VodafoneZiggo (welke aanpak werkt goed en waarborgt dat werknemers zich inclusief voelen) mee.

‘Als een team divers is, betekent dit nog niet dat het team ook inclusief is. Daarmee wordt bedoeld dat zeker niet iedereen zich ook oprecht gewaardeerd en geaccepteerd voelt. Mensen denken graag in hokjes en dat is precies hetgeen dat je los zou moeten laten, om een divers én inclusief team te realiseren’, vertelt Joost Fortuin.

Beluister hier de afleveringen

All Inclusive

Al eerder kwam BNR met de zesdelige serie All Inclusive. Host Diana Matroos ging met topgasten in gesprek over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Met welke vraagstukken worstelen werkgevers en werknemers. En vooral… wat is de oplossing? In de laatste aflevering zijn Herna Verhagen, ceo van PostNL en Ad van Gils, bestuursvoorzitter van PwC te gast. Zij gaan onder andere in op de vraag: gaat de verandering in de top en op de werkvloer wel snel genoeg?

Beluister hier de afleveringen

Deel dit bericht