LUISTERTIP: podcastseries over inclusief werkgeven


Er staan momenteel een aantal interessante podcastseries over inclusief werkgeverschap online die we graag even in de schijnwerpers zetten.

Inclusiecast

De projecten Op naar de 100.00 banen en Op naar de 25.000 banen publiceren in de aanloop naar de Maand van de 1000 voorbeelden de Inclusiecast. Sprekers als Marcel Hielkema (voorzitter VNO-NCW Midden), Aart van der Gaag (aanjager en inspirator) en Kathleen Metz (Prince Kunststof Infra) praten onder meer over de Banenafspraak: hoe nu verder?

Beluister hier de afleveringen

Winnen Met Verschillen

En dan nog eentje. Werving- en selectiebureau Michael Page lanceert een podcastreeks bij BNR over diversiteit & inclusie in HR-beleid. De driedelige podcastserie ‘Winnen Met Verschillen’ wil luisteraars inspireren en handvatten bieden om meer met dit thema te doen. Aan deze reeks werkten ook DNZ-partners Lidl (hoe maak je je vacatures inclusief en wat zijn belangrijke pijlers binnen D&I) en VodafoneZiggo (welke aanpak werkt goed en waarborgt dat werknemers zich inclusief voelen) mee.

‘Als een team divers is, betekent dit nog niet dat het team ook inclusief is. Daarmee wordt bedoeld dat zeker niet iedereen zich ook oprecht gewaardeerd en geaccepteerd voelt. Mensen denken graag in hokjes en dat is precies hetgeen dat je los zou moeten laten, om een divers én inclusief team te realiseren’, vertelt Joost Fortuin.

Beluister hier de afleveringen

All Inclusive

Al eerder kwam BNR met de zesdelige serie All Inclusive. Host Diana Matroos ging met topgasten in gesprek over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Met welke vraagstukken worstelen werkgevers en werknemers. En vooral… wat is de oplossing? In de laatste aflevering zijn Herna Verhagen, ceo van PostNL en Ad van Gils, bestuursvoorzitter van PwC te gast. Zij gaan onder andere in op de vraag: gaat de verandering in de top en op de werkvloer wel snel genoeg?

Beluister hier de afleveringen

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin