Project SportWerkt Haarlem


Dertien Haarlemmers met een bijstandsuitkering hebben zes weken lang deelgenomen aan het project SportWerkt. In deze periode stond sporten centraal. Daarnaast waren er workshops op het gebied van solliciteren, pitchen en omgaan met geld. Op 28 november is het project feestelijk afgesloten en hebben de deelnemers een certificaat in ontvangst genomen.

Bij de intakegesprekken bleken de meeste deelnemers te kampen met geen of weinig zelfvertrouwen. Door actief te worden, te participeren in een groep en mee te doen aan activiteiten hebben zij meer zelfvertrouwen gekregen.

Tijdens het project hebben de deelnemers drie keer in de week gesport. Zij geven allemaal aan zich fitter te voelen en stappen richting betaald werk  te willen zetten. Om dit positieve resultaat vast te houden, mogen zij de fitnesslessen van Sportsupport op de vrijdag kosteloos voortzetten.

Na afloop van het project vonden eindgesprekken plaats in aanwezigheid van een ondernemer. De 99vanZuid-Kennemerland & IJmond nam een aantal gesprekken voor haar rekening. Mogelijke vervolgstappen zijn als adviesrapport naar Pasmatch of Agros gestuurd. De loopbaanbegeleiders zullen de deelnemers verder begeleiden in het zetten van deze stappen.

Dit project is uitgevoerd met de volgende samenwerkingspartners: SportSupport, Pasmatch, Agros en Omnivereniging Olympia. Pasmatch en Agros hebben deelnemers aangemeld voor het project.