Project Werkgeversfocus op mensen met een psychische kwetsbaarheid gaat door


Door de coronacrisis realiseren we ons beter dan ooit hoe belangrijk mentale gezondheid is. Ook werkgevers worden zich steeds bewuster van de rol die zij hierin kunnen spelen. Werkgevers zoeken hier de juiste ondersteuning bij. Des te belangrijker dat we dit jaar ons project ‘werkgeversfocus op mensen met een psychische kwetsbaarheid’ voortzetten. Samen met werkgeversvereniging AWVN ondersteunen wij werkgevers om met dit thema aan de slag te gaan.

Raymond Puts, directeur van AWVN, nam vorige week nog een videoboodschap op over het belang van het bespreekbaar maken van de mentale gezondheid op de werkvloer en hoe wij samen werkgevers hierbij in het project ondersteunen.

Infographic Utrecht

Midden-Utrecht is een van de regio’s waar werkgevers en partijen als het WSP en de GGZ al een tijd samenwerken om voor meer mensen met een psychische kwetsbaarheid de weg naar werk te versoepelen. In deze infographic is goed te zien hoe dit proces er de afgelopen twee jaar uit heeft gezien, welke knelpunten er werden ervaren en welke lessen we hieruit kunnen trekken. Deze inzichten zijn waardevol om ook de samenwerking in andere regio’s te verbeteren. Neem vooral een kijkje en neem contact op met projectleider Lisa Molenaar (l.molenaar@awvn.nl) als je hier ideeën over hebt of er zelf actief mee aan de slag wilt.


Lees hier een interview met Monique van Nouwland van de Haarlemse winkel Cosy van Tutti. “Het is van beide kanten een schot in de roos”.


Vernieuwde handreiking

Op zoek naar concrete handvatten en praktische tips om mentale gezondheid op de werkvloer bespreekbaar te maken en te werken aan de preventie van uitval door psychische klachten? Neem dan een kijkje in onze vernieuwde handreiking! In vier fases wordt uiteengezet wat leidinggevenden, HR-professionals en collega’s zelf kunnen doen om actief in te zetten op preventie, maar ook welke hulplijnen zij kunnen inschakelen. Denk aan links naar handige websites als de ggz-appwijzer.

Kennissessies

We organiseren regelmatig digitale kennissessies om samen met werkgevers en experts het gesprek aan te gaan over het aannemen van iemand met een psychische kwetsbaarheid en het verduurzamen van de arbeidsrelatie. In deze agenda zie je welke sessies er gepland staan in welke regio en kun je je meteen aanmelden. De eerstvolgende sessies zijn voor werkgevers in de regio Rivierenland (23 maart) en de regio Amersfoort (30 maart).

Staat jouw regio er nog niet bij, maar heb je wel behoefte aan meer informatie? Laat het ons dan weten, dan kijken we wat we kunnen betekenen.

Lisa Molenaar
l.molenaar@awvn.nl