Pure Ambition: Ik werk vanuit de intrinsieke motivatie om duurzaam het verschil te maken


pure-ambition-1

Yann Weijer wilde niet zomaar een vacaturesite opzetten, maar de duurzaamste en belangrijkste van Nederland. Sinds 2013 werkt hij met Pure Ambition aan dat doel. Hij zet zijn duurzame ambities kracht bij door een kans te bieden aan een medewerker met een beperking.

Na 9 jaar als investment banker te hebben gewerkt, zat Weijer eigenlijk op een dood spoor. Zijn inkomen en sociale status vergoedden weliswaar veel, maar toch bekroop hem steeds vaker het gevoel dat er meer moest zijn in de wereld. Maar wat?

Naast zijn normale werk hielp hij af en toe vrienden en bekenden om een nieuwe baan te vinden en daarin bleek hij niet alleen goed, het gaf hem ook veel bevrediging. Vandaar de start van zijn eigen vacaturesite. “Maar niet op de gebruikelijke wijze. Wij zijn intrinsiek gemotiveerd om duurzaam en maatschappelijk verantwoord het verschil te maken.”

Op een zakelijke manier de wereld veranderen

Weijer is er niet de man naar om geduldig te wachten tot stichtingen en goede doelen het juiste voorbeeld geven. Juist de zakelijke sector heeft volgens hem de kracht om de wereld te veranderen. “Een van mijn diepste drijfveren is de wereld te tonen dat het heel goed mogelijk is om een goede business case te ontwikkelen – en dus geld te verdienen – en tegelijkertijd te werken aan een rechtvaardigere en duurzamere maatschappij.”

Omdat het volgens Weijer eigenlijk niet meer van deze tijd is om kandidaten alleen nog maar aan de hand van hun cv te beoordelen, probeert Pure Ambition vacatures en werkzoekenden op een andere manier met elkaar te verbinden. “Door een uitgebreide vragenlijst aan beide partijen slagen we erin een veel beter beeld te krijgen van de vacatures en de werkzoekenden. Dat levert soms verrassende, maar altijd doeltreffende matches op.”

Niet het benoemen waard

Na de oprichting in 2013, de langzame start in 2014 en de versnelling in 2015, besloot Weijer dat het tijd was voor ondersteuning en om enkele leer-/werkplekken te creëren. Dat daar ook mensen met een arbeidsbeperking voor in aanmerking komen, sprak vanzelf. “Het gaat mij om motivatie en de mensen die hier willen werken, moeten ook een goed gevoel bij duurzaamheid hebben. Daar kijk ik naar, niet naar eventuele beperkingen. Onze communicatiemanager – die in deeltijd bij ons werkt en deels voor een naburig kantoor, een combinatiebaan dus eigenlijk – heeft een chronische aandoening en is wat sneller moe, nou en? Dan richten we het werk toch gewoon wat flexibeler in. Dat is allemaal geen enkel probleem, niet het benoemen waard.”