Pure Energie, vroeger de Raedhuys Groep, is het grootste groene energiebedrijf van Nederland. Duurzaamheid is de rode draad door alle bedrijfsactiviteiten. “We willen toonaangevend zijn en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een stabiele en duurzame energievoorziening in Nederland, nu en in de toekomst,” zegt Personeel- en Officemanager Mia Kroon.
Maar energie is niet het enige gebied waarop Pure Energie een grote bedrage wil leveren aan duurzaamheid. Ook als het gaat om maatschappelijke verantwoordelijkheid wil het bedrijf toonaangevend zijn. “Duurzaamheid heeft vele facetten. We zetten ons in voor duurzame energie, maar ook in de omgang met mensen zetten we duurzaamheid voorop.”
Verschillende manieren van duurzaamheid
Dat uit zich bijvoorbeeld in de Stichting Pure Energiefonds. Daar investeert het bedrijf jaarlijks 10% van de winst in – de overige 90% in nieuwe duurzame energieprojecten. “Via de stichting ondersteunen we projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Dat trekken we heel breed. Zo hebben we alleen al recent bijgedragen aan duurzaamheidslessen op basisscholen, aan de aanleg van zonnepanelen op het dak van een ecocentrum en aan een recreatielocatie voor kinderen met een beperking.”
De medewerkers van Pure Energie worden ook gestimuleerd om zelf een steentje bij te dragen aan de maatschappij. “Medewerkers kunnen – in werktijd – 40 uur per jaar besteden aan sociaal duurzame activiteiten naar hun keuze. Zo doen wij als bedrijf iets terug voor de maatschappij.”
Inclusieve werkgever
Om zich ook als inclusieve werkgever te ontwikkelen, formuleerde Pure Energie de doelstelling om nog dit jaar een of twee mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden bij het bedrijf. “Nu gaan we op zoek naar geschikte kandidaten. Dat wordt waarschijnlijk niet eenvoudig, de eerste contacten met het UWV voorspellen weinig goeds.”
Juist daarom sloot Pure Energie zich aan bij de 99vanTwente. Mia Kroon verwacht dat het regionale werkgeversnetwerk haar de kans biedt om kennis te delen. “Ik denk dat de werkgevers hier in de regio echt van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen. Dat is nodig ook, want er is nog veel onduidelijkheid over de wetten en regels. Daarom is het goed dat we samen op kunnen trekken.”