Renaissance Amsterdam Hotel: Het gaat altijd om de juiste persoon op de juiste plek


“Een 5-sterren Lifestyle hotel,” zo omschrijft Human Resources Professional Anouk den Otter ‘haar’ Renaissance Amsterdam Hotel. Er werken circa 210 mensen bij het hotel en Den Otter doet haar best het aantal medewerkers met een arbeidsbeperking te vergroten.

“Iedereen verdient een kans,” is namelijk de simpele stelregel van Den Otter. “Ik zie geen reden waarom mensen met het stempeltje Wajong of een andere arbeidsbeperking niet in de hotellerie aan de gang zouden kunnen. Wij geven om onze omgeving, dat is het motto waarnaar we handelen. En vanuit het Marriott, onze moederonderneming, worden we ondersteund in projecten rond het tegengaan van jeugdwerkloosheid en het aannemen van Wajongers.”

Individuen

Den Otter vindt het niet makkelijk te zeggen waar in het Renaissance de beste mogelijkheden voor de participatiedoelgroep liggen. “Die doelgroep is zo breed. Het wordt in deze hele discussie nog weleens vergeten, maar we hebben het natuurlijk wel over individuen. Daarom moet het altijd maatwerk zijn. Net zoals voor elke vacature, geldt ook voor deze groep dat je de juiste persoon op de juiste plek moet zoeken. En dat hangt dus enerzijds af van de vacatures die wij hebben, en anderzijds de kwaliteiten van die mensen ”

Goede communicatieve vaardigheden en servicegerichtheid zijn voor bijna alle functies vereist. Wie in een hotel wil werken, moet plezier hebben in de omgang met mensen en het verlenen van service. “Bijna overal in het hotel – zelfs als evening room attendant of in de keuken – kom je immers in contact met de gasten.”

Kandidaten vinden

Het Renaissance probeert op verschillende manieren mensen met een arbeidsbeperking te recruiten. Via bijvoorbeeld het UWV en Fifteen – het initiatief van Jamie Oliver waar jongeren met een beperking het restaurantvak leren. “Daar hebben we inmiddels een aantal leerlingen van gehad. De jobcoaching wordt van buitenaf geregeld, zodat onze medewerkers het vakinhoudelijke gedeelte voor hun rekening kunnen nemen. Dat loopt over het algemeen prima en maakt ons alleen maar nog enthousiaster om medewerkers met een arbeidsbeperking aan te nemen.”