Samenwerking Ricoh, DHL en WVS-groep


Samenwerking Ricoh, DHL en WVS-groep

Ricoh, DHL en WVS-groep in Bergen op Zoom hebben hun samenwerking verder verstevigd. Een groep WVS-medewerkers is na een proefperiode definitief aan de slag in het Europese distributiecentrum van Ricoh. Dat gebeurt onder de vleugels van logistiek dienstverlener DHL, die de werkzaamheden in het magazijn voor Ricoh uitvoert.

Aanleiding voor samenwerken

Zowel Ricoh als DHL hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staan. Dat de sociale werkvoorziening WVS-groep werd benaderd, komt onder andere door een succesvolle samenwerking bij de Ricoh vestiging in Schiphol-Rijk. Daar helpen de medewerkers van de lokale sociale werkvoorziener AM groep bij het samenstellen van dozen met service-onderdelen voor de onderhoudsmonteurs van Ricoh. Ook in Bergen op Zoom worden de WVS-medewerkers ingezet in het verpakkingsproces. Daarbij gaat het vooral om tonercartridges.

Maatwerk

Na een succesvolle proefperiode zijn vier medewerkers en een meewerkend voorman van de WVS-groep structureel aan het werk. Ruud de Vreede, bedrijfsleider WVS-groep, is blij met de samenwerking met DHL en Ricoh. “Ieder bedrijf en ieder proces is anders en dat vraagt in de samenwerking om maatwerk. Als de aansluiting eenmaal is gevonden, zoals met DHL/Ricoh, dan zijn onze zeer gemotiveerde medewerkers niet of nauwelijks te onderscheiden van reguliere werknemers.”

Zowel Ricoh als DHL hebben de intentie uitgesproken om de samenwerking in de toekomst verder uit te bouwen.

Lees het artikel van WVS-groep, DHL Supply Chain en Ricoh:
Als bedrijf, mens en maatschappij verbeteren 

Deel dit bericht