Schneider Verpakkingen V.O.F.


Wat doet uw bedrijf en omvang personeelsbestand?

Wij zijn een klein verpakkingsbedrijf met 6 mensen met een WSW-indicatie op de loonlijst. Daarnaast hebben we ook nog 8 oproepkrachten met een WSW-indicatie. Met deze mensen verpakken, monteren en assembleren wij de meest uiteenlopende artikelen uit de non-food branche.
Daarnaast hebben wij in onze directe omgeving een aantal locaties waar wij mee samenwerken. Hierdoor kunnen wij ook grote(re) opdrachten aan.

Waarom kiest u ervoor mensen met een kwetsbare positie een werkend perspectief te bieden binnen uw bedrijf/organisatie?

Omdat wij in de privé-sfeer al met deze kwetsbare groep betrokken zijn, zijn wij 7 jaar geleden dit bedrijf uit idealisme begonnen.

Wat wilt u op dit vlak bereiken/wat heeft u bereikt?

Wij willen voornamelijk voldoening halen uit waar we mee bezig zijn, door (ook al is het maar een kleine groep) deze mensen een reëele kans te bieden op de arbeidsmarkt. Hier hoeven wij niet rijk van te worden, want de blijdschap en voldoening die we hieruit halen, is al een pluim op zich!

Wat zijn uw (leer)ervaringen/vragen?

Onze ervaring is dat we hier nóg meer voldoening uithalen dan we van tevoren hadden verwacht.

Wat ziet u als de belangrijkste knelpunten en wat ziet u als oplossingen?

Het allerbelangrijkste knelpunt is bedrijven te vinden die bereid zijn werk te laten verrichten door deze kwetsbare doelgroep. Als oplossing zien wij de normaalste zaak, waar steeds meer bedrijven zich aanmelden en zo een netwerk vormen in het werk wat gedaan moet worden. “Door bedrijven-voor bedrijven” voor deze doelgroep.

Heeft u inspirerende en of leerzame verhalen?

Wij hebben nu een vrouw op de loonlijst die, toen zij 17 jaar oud was, de grond in is getrapt door haar toenmalige werkgever. Hierdoor is zij psychisch beschadigd. Zij is vervolgens 20 jaar werkloos geweest. Ze is begonnen bij ons met 2 x 2 uur per week licht administratief werk te verrichten op vrijwillige basis. Nu heeft zij een betaalde baan bij ons van 32 uur per week.
Ook hebben wij een man op de loonlijst, die een posttraumatische stressstoornis in het leger heeft opgelopen. Hij is bij ons 4 jaar geleden begonnen met 2 uur werken per week op vrijwillige basis. Nu heeft hij een betaalde baan bij ons van 40 uur per week.
Eigenlijk zouden we zo 6 (succes)verhalen kunnen vertellen, omdat eenieder die bij ons komt werken, zijn/haar eigen verhaal heeft.

Waar heeft u behoefte aan, cq wat kan De Normaalste Zaak voor u betekenen?

Wij zouden meer klanten willen krijgen, om onze (kleine groep mensen) aan het werk te kunnen houden en deze groep eventueel uit te kunnen breiden met nog meer succesverhalen.