Schrieken en Gouvernante


Wat is de motivatie van bedrijf Schrieken en Gouvernante om aan de slag te gaan met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Voorheen heb ik (Dennis Schrieken, mede-oprichter Schrieken & Gouvernante) bij een Zwitserse bank gewerkt. Hier heb ik een meisje leren kennen dat spastisch is en hierdoor bij het bedrijf geen plek meer kon krijgen. Dit vond ik onrechtvaardig. Ik heb mijn baan opgezegd en ben samen met mijn vrouw ons eigen bedrijf begonnen. Ons bedrijf heeft de insteek ‘worden wie je bent’. Het uitgangspunt is wat je wel kunt. Wij kijken naar de skills die iemand heeft en hoe wij die verder kunnen ontwikkelen. Het meisje dat last had van spasmes is ook bij ons komen werken. Ze deed eerst werkzaamheden als archiveren maar heeft zich ook verder ontwikkeld. Zodanig dat ze daarna een baan kreeg als assistent secretaresse bij een ziekenhuis in Utrecht.

Wat wil je de komende periode (bv jaar) bereiken in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Wat is de eerste stap die je gaat ondernemen om deze doelstelling te behalen?
Ons bedrijf gaat uitbreiden. Eerst met een filiaal in Amsterdam, en daarna nog met een filiaal elders in Nederland. Als er meer werk is, kunnen we ook meer mensen aannemen met een beperking.
Welke knelpunten ervaar je bij het realiseren van deze doelstelling?
De medewerking van instanties die onze mensen zouden kunnen ondersteunen, zoals het UWV, is beperkt.

Heb je al tips? Geef dan twee tips aan andere bedrijven die bezig zijn met inclusief ondernemen

– Ga in gesprek met collega ondernemers die ook werken met mensen met een arbeidsbeperking, en leer van elkaar.

Met welke uitvoeringspartij werk je goed samen voor het vinden, plaatsen en of begeleiden van kandidaten en waarom?

We werken samen met een goed headhuntersbedrijf dat begrijpt welke mensen wij zoeken. Ook hebben we inmiddels een betere arbodienst gevonden waarmee de samenwerking goed verloopt.

Wat verwacht je van het partnerschap van De Normaalste Zaak?

Ik heb nog niet veel verwachtingen. Het zou mooi zijn als de bedrijven in het netwerk elkaar een beetje helpen, met hoe je inclusief onderneemt. Ik ben zeker bereid bedrijven die hier vragen over hebben op weg te helpen. Ook zou het uiteraard mooi zijn als er bedrijven zijn die hun boekhouding en/of administratie willen uitbesteden bij een sociaal bedrijf, ze ons kunnen vinden via het netwerk.

Op welke prestatie op het gebied van inclusief ondernemen binnen het bedrijf bent u het meest trots?

We hebben twee stagiaires gehad, een Turks meisje en een dove dame. En beiden hadden een erg negatief zelfbeeld over hun eigen capaciteiten. Tijdens hun stage zijn ze erg veranderd, en hebben ontdekt wat ze allemaal kunnen. Een mooi moment was toen de ouders van beiden na een half jaar op het werk langskwamen en zeiden dat ze hun dochters nog nooit zo zelfverzekerd hadden zien. Dat is voor ons het mooiste compliment, dat we mensen hebben geholpen te groeien.