Sheraton Amsterdam Airport: Collega’s gaan zich verantwoordelijk voelen


sheraton-amsterdam-airport

4-sterren deluxe hotel Sheraton Amsterdam Airport is direct gekoppeld aan de aankomsthal van de Amsterdamse luchthaven. Bij het hotel met 407 kamers werken 235 mensen, waarvan 2 een Wajongstatus hebben.

“Wij zijn heel erg voor diversity,” zegt Elly van de Wouw, de Director HR. Daarmee bedoelt ze niet alleen dat er onder de 235 medewerkers 29 nationaliteiten te vinden zijn, maar ook dat het Sheraton op Schiphol open staat voor medewerkers met een arbeidsbeperking.

Op dit moment zijn er 2 Wajongers in vaste dienst bij het hotel. Beide werken in de keuken. “Dat gaat eigenlijk heel goed. We werken samen met de stichting Ons Tweede Thuis. Zij benaderen ons als ze kandidaten hebben en zorgen ook voor de begeleiding en de jobcoaching. Dat laatste is echt heel waardevol. Ze helpen onze leidinggevenden en andere collega’s ook met praktische tips en bespreken eventuele problemen.”

Do the right thing

De motivatie van Sheraton Amsterdam Airport om ook deze doelgroep een kans te bieden, komt niet alleen vanuit de Quotumwet. “Wij geloven er echt in dat ook deze mensen een kans verdienen. Ons motto is niet voor niets ‘do the right thing’. Dat doen we voor onze gasten, dat doen we door programma’s van Unicef te ondersteunen en dat willen we dus ook doen in ons personeelsbeleid.”

Als Ons Tweede Thuis met nieuwe kandidaten komt, gaat Van de Wouw kijken of er geschikte vacatures zijn. “We hebben redelijk in beeld op welke afdelingen er geschikte functies zijn, bijvoorbeeld de wasserij, het magazijn of de ontbijtservice. Het kunnen het beste functies zijn met een vaste structuur en ritme. Maar er moet op de bewuste afdeling ook plek zijn voor een nieuwe medewerker, en dat is niet altijd het geval.”

Het team voelt zich verantwoordelijk

Van de Wouw verwacht in elk geval geen problemen met het inpassen van Wajongers of andere doelgroepers. “Als je goed communiceert over wat mensen wel en niet kunnen – en de taakverdeling daarmee dus ook helder is – merk je juist dat het team zich verantwoordelijk voelt en wil dat de kandidaten slagen. Dat is hartstikke leuk om te zien.”

Deel dit bericht