Sooda internetbureau: Ik hou van mensen met scherpe randjes


Sooda internetbureau beheert diverse vergelijkingssites waar consumenten producten en diensten inhoudelijk en objectief met elkaar kunnen vergelijken. Eigenaar Marnix de Munck is al sinds 1999 actief als online dienstenaanbieder.

Internetbureau Sooda maakt en beheert websites waar klanten verschillende diensten en goederen met elkaar kunnen vergelijken, onder andere internetvergelijk.nl. Sluit iemand via de sites van Sooda een contract af, krijgt het internetbureau van Marnix de Munck een provisie. “Mensen zijn op internet op zoek naar plekken waar ze objectieve informatie kunnen vinden. Aan die behoefte willen wij voldoen.”

Dat doet De Munck op het moment met drie vaste medewerkers, een internetmarketeer voor de zichtbaarheid van de sites; een contentmanager voor het inhoudelijke gedeelte en een tekstschrijver. De Munck zelf houdt zich bezig met het opzetten van nieuwe sites en het onderhouden van de contacten met de leveranciers van diensten die vergeleken worden, bijvoorbeeld verzekeraars.

Scherpe randjes

“We zijn een leuk, jong bureau,” zegt De Munck. “Mijn medewerkers krijgen alle ruimte en kansen om zich te ontwikkelen. Er zijn zoveel dingen te doen en iedereen is met duizend dingen tegelijk bezig. Dat maakt het leuk en spannend.” De veelheid aan taken die bij Sooda te doen zijn, bracht De Munck ook op een idee: een leer-/werkplek creëren.

Dat doet De Munck samen met de gemeente Den Haag en inmiddels hebben al een flink aantal mensen eerste werkervaringen opgedaan bij Sooda. “Ik houd wel van mensen met een scherp randje. Mensen bij wie het altijd allemaal goed is gegaan, daar zijn de scherpe randjes al vanaf. Maar ik heb zelf ook een afwijkende carrière gehad. Bij mij ging ook niet alles in een keer goed. Daarom wil ik me inzetten voor mensen die een beetje afwijken van de norm.”

Een beetje afwijken

“Bij een bedrijf als het mijne krijgen mensen ook de ruimte om een beetje af te wijken van de norm,” denkt De Munck. “Het is klein en laagdrempelig. Samen vormen we een veilige omgeving waar je niet aan je lot wordt overgelaten. En ik weet uit ervaring dat mensen die onverwacht toch nog een kans krijgen op de arbeidsmarkt dankbaar en gemotiveerd zijn. Ik denk dat de combinatie tussen onze werkhouding en hun motivatie echt goud op kan leveren.”

Onder andere met de leer-/werkplekken wil De Munck mensen helpen hun passie te ontwikkelen. Omdat Sooda nog kleinschalig is, kunnen kandidaten zelf kiezen op welke taken ze zich willen focussen. “We gaan klein beginnen, met een of twee opdrachten. Vandaar uit ga je mensen steeds weer uitdagen om een nieuwe stap te zetten. En dan zal het van de kandidaat afhangen waar het schip strandt. Dat is altijd individueel, maar wij willen er in elk geval voor zorgen dat mensen zo ver mogelijk komen en dingen leren waar ze hier bij mij, of anders bij een andere werkgever, iets aan hebben.”

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin