Specialisterren excelleert als bedrijf dankzij haar werknemers met autisme


Mensen met een vorm van autisme hebben een zorgwekkend lage arbeidsparticipatie: slechts 28% heeft regulier betaald werk, zo concludeert de GGZ. Sociaal ondernemer Sjoerd van der Maaden laat met Specialisterren zien dat het onnodig én onverstandig is om deze mensen buiten de maatschappij te plaatsen.

Om ook andere bedrijven te motiveren mensen met een vorm van autisme aan te nemen maakt Specialisterren haar aanpak beschikbaar. Tevens onderzoekt de sociale onderneming of ze in de toekomst ook andere bedrijven intensief kan ondersteunen bij werving en selectie: ‘Iemand zou bijvoorbeeld bij ons stage kunnen lopen zodat het bedrijf in kwestie niet iemand uit de uitkering geplaatst krijgt, maar een junior tester die het klappen van de zweep kent.’ Op deze manier hoopt de onderneming een uitstroom van junior testers met een vorm van autisme op gang te brengen.

Lees het hele artikel op Maatschappij Wij.

Bekijk de video, waarin sociaal ondernemer Sjoerd van der Maaden laat met Specialisterren zien dat het onnodig én onverstandig is om deze mensen buiten de maatschappij te plaatsen:

Deel dit bericht