Speedmeet 33vanLeusden tussen tweedehands spullen


Tussen de kleding en tweedehands spullen van het Kringloopcentrum in Leusden vond donderdagmiddag 17 mei het bedrijfsbezoek en de speedmeet van de 33vanLeusden plaats.  Deze werd georganiseerd door de Normaalste Zaak en het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP).

Tijdens de speedmeet spraken 30 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt met 8 werkgevers over mogelijkheden voor een betaalde baan of werkervaringsplek. De nieuwe Leusdense wethouder Patrick Kiel was ook aanwezig tijdens het bedrijfsbezoek.
Het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden gaf voorafgaand aan de Meet & Greet een rondleiding door hun bedrijf en sprak met de aanwezige werkgevers, waaronder Modiform, Pompsystemen Holland, Hilton en Gemeente Leusden over inclusief ondernemen. Zij lieten zien hoe de spullen binnen komen en wat er gebeurt voor ze de winkel in gaan. Daarnaast vertelde een kandidaat van Kansjaar meer over zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Kansjaar is een project van het Kringloopcentrum met het WSP regio Amersfoort waarin zij vijf werkzoekenden vanuit een werkervaringsplek bij het Kringloopcentrum een jaar lang begeleiden bij het vinden van een betaalde baan.
Na de rondleiding stonden de werkzoekenden klaar om met de werkgevers in gesprek te gaan. Onder hen waren ook een aantal statushouders van de NVA aanwezig.

Tijdens een eerdere speedmeet van de 33vanLeusden vond het Kringloopcentrum één van haar nieuwste medewerkers. Nav deze bijeenkomst gaan zij verder in gesprek met een werkzoekende voor vrijwilligerswerk. Daarnaast gaan onder andere Hilton Hotel Soestduinen, Cycloon Post en Pernu ook verder in gesprek met kandidaten die zij mogelijk verder kunnen helpen bij het vinden van een baan.

Meer informatie:
Zie www.denormaalstezaak.nl of www.99vanamersfoort.nl of neem contact op met Marieke Mulder, regiocoördinator van De Normaalste Zaak via mariekemulder@denormaalstezaak.nl / 06-11351729.