Speedmeet-special bij horecawerkgevers in Leusden


Achttien werkgevers uit de horeca branche hebben 5 maart kennis kunnen maken met veertig werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, die belangstelling hebben om in de horeca aan de slag te gaan. Zij waren te gast bij het Van der Valk Hotel in Leusden, die z’n ervaringen met inclusief werkgeverschap graag deelde. De speedmeet, georganiseerd door het regionale netwerk van De Normaalste Zaak, het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) en Koninklijke Horeca Nederland resulteerde in diverse geslaagde matches.

De aanwezige hotels, restaurants en cateraars zijn hard op zoek naar personeel. Koninklijke Horeca Nederland uit Leusden gaf dit signaal aan de gemeente en de 33vanLeusden. De werkgevers die al stappen ondernemen op dit gebied werden in beeld gebracht en aanwezigen werden getriggerd om ‘om te denken’ en buiten de reguliere kanalen te werven. Dit sloot ook goed aan bij het “speedmeet Monday”-concept van het WSP, dat elke keer in het teken staat van een andere branche.

De ochtend werd geopend met een vraaggesprek van De Normaalste Zaak met het Van der Valk hotel, Koninklijke Horeca Nederland, WSP en de Leusdense wethouder Albert Dragt over inclusief werkgeven. Daarna gingen de werkzoekenden kort in gesprek met werkgevers als Van der Valk, Albron, Vermaat en Hilton Royal Parc Soestduinen, die zich voor de speedmeet voorstelden en allen aangaven dat zij werk beschikbaar hadden.

Meerdere werkgevers hebben op de Speedmeet vervolgafspraken gemaakt met werkzoekenden die zij geschikt vinden voor hun bedrijf. Thermen Soesterberg en Landgoed ISVW kijken tevreden terug op de bijeenkomst, zij hebben met vijf kandidaten vervolgafspraken gemaakt. Van der Valk vond de Speedmeet zinvol en zag in iedereen kansen. Ook Vers en Avond Gemak, Randstad Hospitality, McDonald’s en Tempo-Team gaan een aantal sollicitatiegesprekken plannen met kandidaten die zij hebben gesproken. MBO Amersfoort en Praktijkonderwijs Accent Amersfoort spraken met de werkgevers over stagemogelijkheden voor leerlingen. Mooi aan de bijeenkomst was dat werkgevers leerden omdenken. Zo gaf een vertegenwoordiger van de Mariënhof aan dat het bedrijf graag met werkzoekenden met een passie voor de horeca willen kijken hoe hun competenties in te zetten zijn.

De 99vanAmersfoort volgt de ambities van deze horeca werkgevers, verbindt werkgevers hierbij in hun regionale werkgeversnetwerk, brengt best practises in beeld en organiseert diverse bijeenkomsten. Om zo een inclusieve beweging vóór en door werkgevers te veroorzaken.

Meer informatie:

Zie www.denormaalstezaak.nl of www.99vanamersfoort.nl of neem contact op met Marieke Mulder, regiocoördinator van De Normaalste Zaak via mariekemulder@denormaalstezaak.nl /06-11351729.