Staatssecretaris Van Ark bezoekt Haarlem voor project GGZ & Werk


Op 5 november bezocht Tamara van Ark, staatssecretaris van SZW en ambassadeur van het project GGZ & Werk, onze regio. Ze was te gast bij onze partner Lost Lemon, een IT-adviesbureau dat ruimte maakt voor talentvolle medewerkers met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met GGZ-problematiek.

Het werd een bijzonder geslaagd werkbezoek met een oprecht geïnteresseerde staatssecretaris. Wethouder Marie- Thérèse Meijs (o.a. zorg en welzijn, gemeente Haarlem) ontving mevrouw Van Ark mede namens wethouder Marianne Steijn (sociaal domein gemeente Velsen). Van Ark sprak uitgebreid met twee medewerkers van Lost Lemon en hun directeur, Bas van Luxemburg. Verder was er een gesprek met enkele vertegenwoordigers van GGZ-instellingen, gemeenten en werkgevers, waarbij belangrijke issues in onze regio werden besproken.

“Werk is voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn vaak een goede remedie. Indrukwekkend om te zien hoe professionals in het hele land goed bezig zijn om mensen naar werk te begeleiden, ook met oog voor de werkgever. Het was erg nuttig en interessant om in Zuid-Kennemerland/IJmond hier over in gesprek te gaan”, aldus de staatssecretaris.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van de gemeente Haarlem.