Staatssecretaris Van Ark reikt Gouden Prokkels uit


Beeld: Media & Zo

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vrijdag in Utrecht de Gouden Prokkels uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. In drie categorieën zijn de prijzen uitgereikt.

  1. Prokkelen in de samenleving: Mega Prokkel in Pijnacker
    Ipse de Bruggen, Rondom Wonen, de politie, gemeente en brandweer hebben op woensdag 6 juni in Pijnacker een grote groep deelnemers werd bij elkaar gebracht op het terrein van de brandweer. Er was een gezamenlijke barbecue, er werden verschillende spellen gehouden en er was een officiële prijsuitreiking door de wethouder.
  2. Mensenrechten Prokkel: BeleidsProkkel gemeente Gorinchem
    De regionale Wmo-Klankbordgroep voor en door mensen met een verstandelijke beperking heeft in Gorinchem op maandag 4 juni een ontmoetingsavond georganiseerd met beleidsmedewerkers van de gemeente Gorinchem. Ze spraken onder andere over begrijpelijke taal in gemeentelijke brieven en op de websites.
  3. Innovatief: Verkeersweek op Wielen in Son en Breugel
    SWZ Zonhove heeft in de Prokkelweek een Verkeersweek op Wielen georganiseerd in Son en Breugel. Met hun speciale rolstoelen zijn de bewoners van Zonhove immers een bijzondere categorie weggebruikers. De Verkeersweek op Wielen voorziet in hun behoefte om te leren omgaan met verkeer en verkeerssituaties en geeft hen handvatten voor interactie met medegebruikers van het instellingsterrein.

Een prokkel is een “prikkelende ontmoeting” tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Buurten, bedrijven, (zorg)instellingen… iedereen kan meedoen aan de jaarlijkse Prokkelweek.

In 2019 is de Prokkelweek van maandag 3 t/m zaterdag 8 juni. Lees hier meer informatie.