Stadsarchief Amsterdam wint Aanpakker van het jaar-award


vlnr Marlies van Hilten (directeur Emma at Work), Ludger Smit (conservator Stadsarchief Amsterdam), Eugene Oostenbrink (HR Director Hotel Okura Amsterdam), Freek de Jonge. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Op 15 juni reikte Freek de Jonge de Aanpakker van het jaar-award van Emma at Work uit aan Stadsarchief Amsterdam. Volgens juryvoorzitter Prof. Dr. Hugo Heymans verdient het Stadsarchief Amsterdam de erkenning omdat ze het verschil weten te maken voor veel jongeren met een fysieke beperking/aandoening, die Stadsarchief Amsterdam structureel opneemt binnen de organisatie.

Heymans prees ook de flexibele opstelling van de winnaar: “Het is geweldig om te zien dat het Stadsarchief zich al zoveel jaren inzet om ervoor te zorgen dat deze jongeren hun eerste werkervaring kunnen opdoen. Door de aandacht die naar de kandidaten uitgaat, wordt de kans voor deze jongeren om succesvol aan de slag te gaan en te blijven in de toekomst verzekerd, fantastisch!”

Ludger Smit, conservator bij Stadsarchief Amsterdam: “We zijn ontzettend blij en trots dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Bij het Stadsarchief hebben we een lange traditie van het aannemen van jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt. Inmiddels is het dan ook volledig vanzelfsprekend dat zij, net als iedereen, bij ons meedraaien. En daarom gaat het ook zo goed!”

De Aanpakker van het jaar-award, voorheen Okura-Emma at Work Award, is een initiatief van Hotel Okura Amsterdam en stichting Emma at Work. Emma at Work, ontstaan in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, ondersteunt al ruim 10 jaar jongeren met een chronische fysieke aandoening bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Vorig jaar bemiddelde Emma at Work de 1000e jongere naar werk. Het evenement werd dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd om een award uit te reiken aan het bedrijf dat met bijzondere betrokkenheid heeft laten zien dat deze jongeren heel goed kunnen functioneren op de arbeidsmarkt. Stadgenoot en VSBfonds waren de twee andere finalisten.

Van der Gaag geeft indicatie stand garantiebanen marktsector 

Commissaris Op naar de 100.000 banen Aart van der Gaag vertelde over de voortgang van de Banenafspraak uit het Sociaal akkoord. Deze Banenafspraak houdt in dat werkgevers tot 2025 in totaal 125.000 garantiebanen voor mensen met een arbeidsbeperking moeten realiseren (100.000 banen in de marktsector en 25.000 bij de overheid).

De marktsector loopt met tussen de 23.500 en 25.000 banen goed op schema – doel tot eind 2016: 23.000 banen. De 25.000 banen die de overheid voor haar rekening zou nemen, lopen nog behoorlijk achter. Er wordt gesproken over een eventuele verbreding van de doelgroep die binnen deze Banenafspraak valt. Iets wat Emma at Work vanuit haar missie en visie ondersteunt. In juli volgen de precieze cijfers.

Over Emma at Work 

Emma at Work, in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, ondersteunt jongeren vanaf 15 jaar met een chronische fysieke aandoening bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk voor deze jongeren om van jongs af aan werkervaring op te doen. Daarmee vergroten ze hun kansen op een (financieel) zelfstandige toekomst.

Emma at Work bemiddelt deze jongeren naar werk in de vorm van bijbanen, vakantiebanen of vaste banen. Daarnaast biedt Emma at Work binnen het ExperienceLAB begeleiding in de vorm van individuele coaching, geeft workshops met focus op cv, organiseert groepstrainingen solliciteren en geeft jongeren de mogelijkheid om zich te laten koppelen aan een mentor, een professional uit het bedrijfsleven, om samen te leren door te ervaren. Binnen het ExperienceLAB werkt Emma at Work samen met een grote pool vrijwillige professionals.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone