Succesvolle Meet & Greet tijdens Onbeperkt aan het Werk in Utrecht


Op dinsdag 22 november bezochten 400 werkzoekenden en 80 werkgevers de Meet & Greet die georganiseerd werd tijdens het Onbeperkt aan het Werk event. Het event maakte deel uit van de Alleen Talent Telt-campagne, een initiatief van de Utrechtse Werktafel en werd mede georganiseerd door Onbeperkt aan de Slag, waarmee De Normaalste Zaak nog steeds warme banden onderhoudt.

De 80 aanwezige werkgevers praatten bij de Meet & Greet met meer dan 400 kandidaten. Samen hielden ze korte gesprekken wat ze voor elkaar konden betekenen – en dat had resultaat, want de eerste vervolggesprekken met concrete uitzichten op een baan werden meteen gepland. Specifieke aandacht was er voor de ruim 100 scholieren uit het Praktijk Onderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) die aan de Mee t& Greet deelnamen.

Onbeperkt aan het Werk was een dag vol activiteiten: een CEO-ontbijt waar directeuren spraken over de mogelijkheden, kansen en verantwoordelijkheden om meer werkzoekenden met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Bij de Ondernemers Challenge kregen (startende) ondernemers met een beperking de kans hun businessplan te presteren. Staatssecretaris Jetta Klijnsma sloot de dag op feestelijke wijze af door werkgevers en de werknemers die onlangs bij hen in dienst traden in het zonnetje te zetten. De gemeente Den Haag stond klaar om het stokje van de banenestafette over te nemen en een soortgelijk evenement te organiseren.