Talentus: Iedereen verdient een eerlijke kans


Talentus

De naam zegt het al, Talentus kijkt naar de talenten van mensen en gaat op zoek naar de job die het beste bij de talenten van de kandidaat past. Juliette van Romondt, office manager van Talentus zegt: “Wij proberen alle mensen gelijke kansen te geven, dus voor alle kandidaten die zich aanmelden gaan wij op zoek naar passend werk.”

Vanuit hun kantoren door heel België werken enthousiaste medewerkers samen aan het rekruteren van talent. In een mensgerichte organisatie investeren de medewerkers in ieders talent. Bovenal hecht Talentus waarde aan diversiteit.

Talentus is een werving- en selectiekantoor dat goed voor haar medewerkers zorgt. “Wij betalen bijvoorbeeld hun aanvullende verzekering, bieden ook loopbaanbegeleiding en gaan net dat stapje verder in het bieden van ondersteuning aan de kandidaten,” zegt Van Romondt.

Geen onderscheid maken

Iedereen verdient een eerlijke kans, ook als het de tweede of derde is. Talentus kijkt naar wie de persoon nu is. “Het verleden is voorbij, wij gaan op zoek naar wat iedere betrokken partij nodig heeft om een succes te behalen. Daarbij kijken wij naar de kandidaat in het heden, naar de persoon die voor ons staat,” aldus Van Romondt.

De organisatie gaat op zoek naar de match tussen kandidaat en werkgever. “Welke werkzaamheden wil de kandidaat het liefst doen, daar gaan we op af. Alleen op deze manier is het mogelijk een kwalitatief goede match te maken tussen kandidaat en werkgever.” Wanneer er een opleiding nodig is of loopbaanbegeleiding om de match te maken, investeert Talentus hierin. Uiteraard verwacht de organisatie ook betrokkenheid van de kandidaat, het enthousiasme en de motivatie zijn belangrijk.

Diversiteit bij werkgevers

Talentus vindt het belangrijk dat werkgevers om leren gaan met diversiteit. Door zijn focus op diversiteit maakt Talentus werkgevers ervan bewust dat iedereen iets kan en ieder zijn eigen talent heeft, dat op een unieke wijze bij kan dragen aan de organisatie.

Niet alle werkgevers geloven in hetzelfde verhaal. Er zijn nog een heleboel vooroordelen, vooral op het gebied van discriminatie. Voor Talentus is dit voldoende reden om geen zaken te doen met deze werkgevers, iedereen verdient immers een eerlijke kans.

Gelukkig zijn er voldoende organisaties die wel aan de slag willen met diversiteit en zij geven ook het goede voorbeeld. Uiteindelijk is het belangrijkste dat werkgevers geloven in de kandidaten, daar valt of staat het mee volgens Van Romondt.

Talentus sluit zich graag aan bij de 99vanMaastricht-Heuvelland om te kijken of zij vanuit de ervaring met begeleiding werkgevers kunnen ondersteunen. Maar ook in de grensoverschrijdende stroom van arbeid kunnen de aangesloten organisaties van elkaar leren.