The College Hotel: Het gaat niet om aantallen, maar om duurzaamheid


the-college-hotel-IMG_2002

The College Hotel Amsterdam is als opleidingshotel ontstaan vanuit het ROC, maar maakt tegenwoordig deel uit van Correndon. De band met het ROC is gebleven: naast circa 60 vaste medewerkers is er in het hotel standaard een zelfde aantal stagiairs actief.

Sinds 2013 is Marjolein Nugteren als HR-manager verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van het boetiekhotel met 40 kamers in de chique wijk Amsterdam Oud-Zuid. “Scholieren van de hotelschool lopen in hun eerste jaar 10, en in hun laatste jaar 20 weken stage bij ons om zoveel mogelijk verschillende facetten van het vak te leren. Bij die opleiding ligt onze focus. Tegelijkertijd zien wij ook de maatschappelijke relevantie van de Participatiewet en weten we hoe belangrijk het is dat ook mensen met een arbeidsbeperking een kans krijgen.”

the college hotel IMG_2021Stapje voor stapje

Daarom wil Nugteren stapje voor stapje beginnen met het plaatsen van medewerkers uit deze doelgroep. De teller staat nu al op 1. “Via In2Work hebben we een leerling geplaatst die binnen de participatiedoelgroep valt. Dat is ook een mooie combinatie tussen het werken met scholieren, dus onze standaard, en het werken met deze doelgroep.”

De meeste nieuwe vacatures worden ingevuld door scholieren die als stagiair ervaring in het College Hotel hebben opgedaan. “We hebben dus niet veel plekken beschikbaar. Toch zijn er altijd wel mogelijkheden, ik denk bijvoorbeeld aan de keuken of de bediening. Het is onze insteek ook niet om veel mensen te plaatsen. Door het vinden van passende werkzaamheden en kandidaten goed te integreren in de afdelingen, willen we komen tot een goede match en een duurzaam succesverhaal.”

Competenties zijn te leren

Mensen die willen solliciteren bij the College Hotel hoeven niet per se te beschikken over allerlei diploma’s of ervaring in het hotelvak. “Een open en gemotiveerde houding is het belangrijkste. Dat moet in je zitten, want gastvrijheid kun je niet leren. Dat geldt niet voor andere competenties die je nodig hebt. Die brengen wij je wel bij. Daar zijn wij, met onze opleidingsachtergrond, immers in gespecialiseerd.”

Deel dit bericht