Utrechtse interne begeleiders van het bedrijfsleven in het zonnetje gezet


Interne begeleiders zijn heel belangrijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Utrecht. Zij maken het mogelijk dat deze kwetsbare medewerkers succesvol aan het werk kunnen. Ter viering van haar opening in de stad Utrecht, biedt Inntel Hotels in samenwerking met gemeente Utrecht en De Normaalste Zaak op 18 januari een gratis overnachting aan voor de interne begeleiders van de Domstad.

 

Gemeente Utrecht en De Normaalste Zaak zijn trots op de grote aantallen en het succes van interne begeleiders in Utrecht. De gemeente Utrecht stimuleert inclusief werkgeverschap en heeft enorm veel respect voor de inzet van de begeleiders op de werkvloer. “Inclusieve begeleiders dragen een zeer belangrijk steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Daar zijn we als gemeente erg blij mee. Zij verdienen het om in de watten gelegd te worden”, aldus Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht.

Utrechtse partnerschap

Inntel Hotels wil graag haar kennis over inclusief werkgeverschap delen en vooral de enorm belangrijke begeleiders op de werkvloer van Utrechtse bedrijven in het zonnetje zetten. Henk Hölscher, General Manager van het hotel: “Ik vind het geweldig dat er zoveel bedrijven in Utrecht en omgeving zijn die door het in dienst nemen van interne begeleiders zorg dragen voor medewerkers die het niet altijd makkelijk hebben. Mijn motto is dat iedereen een kans moet krijgen om mee te doen. Dit laten deze bedrijven met hun begeleiders dagelijks zien. Als Interne begeleider kan je wezenlijk het verschil maken. Ik vind het daarom een eer dat ik deze bijzondere mensen op 18 januari mocht verwelkomen in ons nieuwe hotel!”

De avond was een grandioos succes met live muziek in de bar, welgemeende toespraken op de 11e etage met uitzicht over de stad en een optreden van comedian Roel C. Verburg.

Gemeente Utrecht, De Normaalste Zaak en Inntel Hotels geloven in de kracht van een begeleider op de werkvloer die betrokken is en goed kan coachen. In de komende jaren hopen zij, door deze sociale bedrijven met hun begeleiders als voorbeeld te stellen, andere bedrijven enthousiast te maken voor inclusief werkgeverschap.